| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shiksto Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 15, 2007 19:00 Заглавие: Мощен променливо-токов комутатор на около 2-5kHz |
|
|
Интересува ме може ли например с мощен МОS транзистор да се комутира активен товар 220V 3kW с честота от 2 до 5 kHz. Важно е синосуидата да не си променя съществено формата, ако някой може да помогне и да предложи схема предварително благодаря!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Яну 15, 2007 20:54 Заглавие: Re: Мощен променливо-токов комутатор на около 2-5kHz |
|
|
| shiksto написа: | Интересува ме може ли например с мощен МОS транзистор да се комутира активен товар 220V 3kW с честота от 2 до 5 kHz. Важно е синосуидата да не си променя съществено формата, ако някой може да помогне и да предложи схема предварително благодаря!  |
Дай малко повече разяснения, за това ,което искаш да постигнеш. |
|
|
 |
shiksto Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 15, 2007 21:03 Заглавие: |
|
|
Трябва да комутирам с честота 5kHz активен товар(реотан) захранван с мрежово напрежение 220V 50Hz с мощност 3kW.Тоест накъсвам синосуидата 50Hz с честота 5kHz.
Надявам се да си ме разбрал, ако има нещо пиши. |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 15, 2007 21:14 Заглавие: |
|
|
Бая транзистор трябва да е  |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 2:05 Заглавие: Генератор |
|
|
Да не се опитваш да накараш реотана да харчи по-малко ток. Така няма да стане е този вариянт според мен. Може ако ползваш кондензатори за буфер.
Да се върнем навъпроса. Може, ако се вържат няколко мощни прибора с диоди по 250А едновременно със водно охлаждане, или във фризер. Абе бая транзистори трябва да са. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 2:23 Заглавие: |
|
|
| 4 бързи диода в грец на +- на греца слагаш MOS или IGBT транзистор и си готов с променливотоков ключ. за 3KW няма проблем. |
|
|
 |
shiksto Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 18:24 Заглавие: |
|
|
@Петров
Значи, при изправяне на напрежението не ми се решава въпроса защото консуматора трябва да се захранва с променливо напрежение 220V 50Hz (мрежово). Може ли един мощен MOS транзистор да ми комутира мрежовото напрежение? Имам впредвид че Дрейна и Сорса са обратими и би трябвало да може през канала на MOS транзистора да минава променливото напрежение. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 19:33 Заглавие: |
|
|
| Общо взето не схванах идеята ти но с триак няма ли да стане честотата не е висока. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 19:44 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | | 4 бързи диода в грец на +- на греца слагаш MOS или IGBT транзистор и си готов с променливотоков ключ. за 3KW няма проблем. |
Това е верния отговор:Ключа е променливотоков като самия транзистор работи с постоянно напрежение осигурено от греца! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|