|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SIROMAHA Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 14, 2007 22:54 Заглавие: ПРОБЛЕМ СЪС DVD PANASONIC SA-HT850! МОЛЯ ЗА СЪВЕТ! |
|
|
Здравейте,
Преди доста време се сдобих със DVD PANASONIC SA-HT850 със съответната мму система за домашно кино. Преди около 2 месеца ДВД-то спря да чете дискове, и след като го носих по различни сервизи (вкл. и официалния) се оказа, че е необходимо да се смени платка, която забележете струвала 670 ЛВ!!!!!!!!!!! Разбирасе не се съгласих и си взех ДВД-то обратно, като в момента го ползвам само за озвучение.
От 2 седмици трескаво търся самостоятелно двд, с което да подменя моето, но се оказва, че няма такова, което да е съвместимо със кабела на активния SUB-WOOFER, към който са свързани и осстаналите колони.
Сега излиза, че само заради една развалена платка трябва да изхвърля не само двд-то, но и перфектно работещите 5 тонколони.
Моля за съвет как да се справя със ситуацията.
Мерси предварително!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
teoteodor Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 15, 2007 9:17 Заглавие: |
|
|
| субуфера е активен нали ? и към него какъв кабел отива един наподобяващ тоя от компа към монитора или некои обикновен кабел с камбанки или нещо такова |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 15, 2007 11:20 Заглавие: |
|
|
| teoteodor написа: | | субуфера е активен нали ? и към него какъв кабел отива един наподобяващ тоя от компа към монитора или некои обикновен кабел с камбанки или нещо такова | Кабела които отива към DVD няма нищо ама нищо общо със кабела на монитора или да има камбанки(чинчове)За съжаление панасоник си имат собствено виждане за този начин на изпълнение среща се и при други модели домашни театри както и не се шегуват със цените на резрвните части Съвет към сиромаха купи си наи обикновено DVD гледай си на него филми а звука му прекарай през другото и пак ще се наслаждаваш на перфектния звук на системата (знам как свири тя) Успех |
|
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
|
|
 |
siromaha Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 21:30 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Благодаря за отговорите. Кабелът м/у subwoofer-а и двд-то е със много странен накрайник, който не съм виждал никъде другаде. Странното е, че нито едно от двд-тата на панасоник, които се продават в моменнта на пазара няма съвместимосст със този кабел.
Soundman по някакво странно стечение на обстоятелствата един мой приятел си купи преди една седмица системата за която говориш, и тя също няма такъв вход.
Fishev идеята ти е много добра и е решение на проблема. но се притеснявам, че ще загубя качеството на звука и си мисля, че въобще няма да имам surround звук. Но понеже съм лайк в тази област те моля да ме поправиш ако греша. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 22:14 Заглавие: |
|
|
Темата се превърна в "сърби, боли, драго ми е" .
siromaha, написал си че си лаИк и търсиш съвет за решение на проблема.
Решение ти беше предложено което предизвиква у теб следващи съмнения | Цитат: | | но се притеснявам, че ще загубя качеството на звука и си мисля, че въобще няма да имам surround звук |
Когато възникват подобни съмнения (без да са обосновани по какъвто и да е начин) има поне две решения на въпроса:
-ремонтираш срещу въпросната сума
-купуваш нова от същия клас
И в двата случая ще ти хареса или по-точно няма да си позволиш и да си помислиш, че не ти харесва и че surround-а не е баш този който трябва
Има една приказка, че мерак се гаси с пари. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|