| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 13:36 Заглавие: Мостово свързване на 100ватовия амп на хобикит |
|
|
МНОГО се извинявам за писах нова тема понеже съм сигурен, че има поне 2 такива, но интернета ми е много бавен в момента и се побърках докато разгледам 5 теми а какво остава за да намеря подходящата.
Та търся схемичка за мостово свързване на този усилвател http://hobbykit.dir.bg/hobbyb/h1561.htm |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 20:52 Заглавие: |
|
|
| каква ти е идеята за какво ти е мостово |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 22:49 Заглавие: |
|
|
Сглобих си един домашен стерео усилвател с 2 такива стапала. Ще го използвам да захранвам един сублуфер (еднонамотков), и понеже усилвателя е с две трафчета по около 70W (за всяко стапало) на единия канал немога да захраня добре говорителя, пък и искам да му направя повече екстри и за това.
Разбрах, че става като се ивертира сходния сигнал с ОУ, но нямам идея как става и за това искам схема и ако може точно обяснение (или линк към описание и схема как се вързва този ОУ) |
|
|
 |
ELEMENTAL Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 1:43 Заглавие: |
|
|
Тези усилватели на Хобикит не са много издържани що се отнася до стойностите на елементите.Дават ги за захранващо 20-40волта, ама при тези напрежения елементите на платката греят от всякъде.Аз преди няколко месеца бях сглобил един такъв усилвател и не останах очарован.След като взех да изчислявам стойностите на елементите се оказа, че същите със тази разсейвана мощност окомплектовани с кита не биха издържали повече от няколко минути.Решението беше да сменя повечето резистори с по-мощни,ценерите с такива за 1 ват и кондензаторът за обратната връзка с такъв за по-голямо напрежение.
Иначе за да реализираш мостов усилвател е достатъчно да свържеш едно
предусилвателно стъпало(клас А) на входа(можеш да минеш с 1 транзистор свързан в схема ОЕ)и да вземеш сигнала от колектора на транзистора и да го подадеш на входа на вторият усилвател.
Дефазирането може да се извърши и с ОУ свързан като инвертиращ усилвател.Схеми на такъв има в нета колкото искаш. _________________
 |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 6:21 Заглавие: |
|
|
| Мисля, че най-лесния вариант е да откачиш 3 ти крак на ОУ и да запоиш резистор от него до маса, например 50-100ком и паралелно на резистора през кондензатор 1 uF неелектролитен да подаваш сигнала. |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 11:22 Заглавие: |
|
|
| Много благодаря за обясненията, но аз не съм много наясно и ще Ви помоля да ми дадете схема или да преработите тази (само на paint), че да видя как става |
|
|
 |
|