Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мостово свързване на 100ватовия амп на хобикит

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kalin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 23, 2007 13:36    Заглавие: Мостово свързване на 100ватовия амп на хобикит Отговорете с цитат

МНОГО се извинявам за писах нова тема понеже съм сигурен, че има поне 2 такива, но интернета ми е много бавен в момента и се побърках докато разгледам 5 теми а какво остава за да намеря подходящата.
Та търся схемичка за мостово свързване на този усилвател http://hobbykit.dir.bg/hobbyb/h1561.htm
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ganevec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: русе

МнениеПуснато на: Вто Яну 23, 2007 20:52    Заглавие: Отговорете с цитат

каква ти е идеята за какво ти е мостово
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kalin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 23, 2007 22:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Сглобих си един домашен стерео усилвател с 2 такива стапала. Ще го използвам да захранвам един сублуфер (еднонамотков), и понеже усилвателя е с две трафчета по около 70W (за всяко стапало) на единия канал немога да захраня добре говорителя, пък и искам да му направя повече екстри и за това.
Разбрах, че става като се ивертира сходния сигнал с ОУ, но нямам идея как става и за това искам схема и ако може точно обяснение (или линк към описание и схема как се вързва този ОУ)
Върнете се в началото
ELEMENTAL
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 1:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези усилватели на Хобикит не са много издържани що се отнася до стойностите на елементите.Дават ги за захранващо 20-40волта, ама при тези напрежения елементите на платката греят от всякъде.Аз преди няколко месеца бях сглобил един такъв усилвател и не останах очарован.След като взех да изчислявам стойностите на елементите се оказа, че същите със тази разсейвана мощност окомплектовани с кита не биха издържали повече от няколко минути.Решението беше да сменя повечето резистори с по-мощни,ценерите с такива за 1 ват и кондензаторът за обратната връзка с такъв за по-голямо напрежение.
Иначе за да реализираш мостов усилвател е достатъчно да свържеш едно
предусилвателно стъпало(клас А) на входа(можеш да минеш с 1 транзистор свързан в схема ОЕ)и да вземеш сигнала от колектора на транзистора и да го подадеш на входа на вторият усилвател.
Дефазирането може да се извърши и с ОУ свързан като инвертиращ усилвател.Схеми на такъв има в нета колкото искаш.
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 6:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля, че най-лесния вариант е да откачиш 3 ти крак на ОУ и да запоиш резистор от него до маса, например 50-100ком и паралелно на резистора през кондензатор 1 uF неелектролитен да подаваш сигнала.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kalin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 11:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Много благодаря за обясненията, но аз не съм много наясно и ще Ви помоля да ми дадете схема или да преработите тази (само на paint), че да видя как става
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети