| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mitko_G Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 11:59 Заглавие: въпрос за шаси 11ak19 |
|
|
| Телевизора e Vestel шаси 11ak19b1. Процесор sda5255-a045, video TDA8842. Стои си в дежурен режим , 5в на процесора е нормално но не включва.Смених бин-а , ефект няма. Съмненията ми са за процесора , но като откача 41 кр. захранването заработва , напреженията са нормални . ТДА8842 се захранва с 8в. но не заработва ТХО. Та въпроса ми е генератора Х.О. в ТДА8842 трябва ли да заработи при дефектен процесор ? дали и тда-то е заминала или ще стане ясно при здрав процесор ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 19:35 Заглавие: |
|
|
Проца може да не сработва поради задействана защита.Преди да го включиш принудително, откачи колектора на крайния за ХО.Включваш и мериш напр. на Видеопроца,ред.имп. на драйв. и крайния транзистори .На въпроса: мисля че Видеопроца трябва да работи както си включил захр. принудително.
Последната промяна е направена от shopov на Пон Яну 22, 2007 22:57; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 19:36 Заглавие: |
|
|
Най вероятно C610 но провери за утечка и D603(абе направо сменявай). _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 20:49 Заглавие: |
|
|
Това с откачане на крайния транзистор го пробвах , ефект няма. На шините SDA SDL няма никой , постоянно +5в. ц610 и д 603 ще пробвам утре. Май не споменах че тв-то идва от ремонт и незнам какво е било състоянието му преди това и как е спял. Страхувам се да не му е "помогнато" и да са скапани и 2-та чипа.
Edit: Забравих , и при откачен краен транзистор не заработва генератора. Не прави опит да заработи (стои си в ст.бай ) принудително също не заработва.
Последната промяна е направена от Mitko_G на Вто Яну 23, 2007 8:34; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 21:25 Заглавие: |
|
|
[Az bih zapochnal sas 8842 kredora mi ne raboti _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 3:42 Заглавие: |
|
|
| Mitko_G написа: | | ...Та въпроса ми е генератора Х.О. в ТДА8842 трябва ли да заработи при дефектен процесор ? дали и тда-то е заминала или ще стане ясно при здрав процесор ? | Може и да не заработи при дефектен процесор. Преди да пусне Н-drive пише, че трябвало да си калибрира генератора (виж 4,43) и да зареди някакви подадреси от процесора.
След това, при здрав процесор, тръгва на по-висока честота. Ако не си хареса обратните връзки след ТХО-то - пак изключва H-drive. Ако ги хареса - прави опит на 16kHz. Ако пак не ги хареса, пак изключва, до следващо пускане на захранването.
За да се ориентираш и при здрав процесор - трябва да гледаш с осцолоскопа Н-drive в момента на включване. Успех! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 8:51 Заглавие: |
|
|
TDA 8842 e по-малкия проблем.Процесора е труден за намиране и пука много лесно при мълния и токови проблеми  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 8:55 Заглавие: |
|
|
| Процесора съм почти сигурен че си е отишъл. (по шините сда и сцл няма никой) . лошото е че без него май немога да разбера дали тда-то е оцеляло. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 8:56 Заглавие: |
|
|
Без процесор какво ще го правиш ??? На мен преди години ми пратиха от Изрел  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|