| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 17:48 Заглавие: Ненадеждни кондензатори |
|
|
Чувам мнения за някакви български керамични кондензатори, сини на цвят, които били изключително ненадеждни. Да не става въпрос за тези:
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 18:08 Заглавие: |
|
|
Именно.
Може и не всички да са такива, но определено има партиди които са с отвратително качество.
Ако въобще може да се употреби тази дума за 63V-ов кондензатор който след време се пука на 5. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 18:23 Заглавие: |
|
|
Диелектрика им е няква шибана сигнетокерамика-специалише българско соц-нововъведение-затва така пукат. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 18:32 Заглавие: |
|
|
| На тези кондензатори при прегряване им се отчупват изводите... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 18:33 Заглавие: |
|
|
Но пък на цвят са докарани добре  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 18:41 Заглавие: |
|
|
| vstoykov написа: | | На тези кондензатори при прегряване им се отчупват изводите... |
И не само при прегряване,ако му размърдаш краката 2-3 пъти наляво надясно и често самия кондензатор се разпада на две,все едно че е бучка захар.
Абе с 2 думи-направени са като детска играчка.По зле от китайските са даже. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 19:16 Заглавие: |
|
|
| Тези могат да се състезават само с руските електролитни кондензатори намиращи се в Юностите. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 21:59 Заглавие: |
|
|
| Благодаря Ви! Имам доста такива, но май ще ги изхвърля. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 22:08 Заглавие: |
|
|
| eler, този тип кондензатори не са изобретение на фирма КОНИС, така че ако не си сигурен в произхода им ... |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 23:05 Заглавие: Кондензатори |
|
|
| Ами да 40% от партидите са такива. Още при монтажа се разпадат. Или са със супер големи отклонения от допустимите толеранси. Аз поначало си ги меря преди да ги слойа някъде. Имало е случай, в които 150 - 180% са по-големи от маркировката или са по-малки. Препоръчвам ви и на вас да ги мерите. Не е необходимо да ги изхвърляш, просто си ги мери. Или ако ги изхвърляш ми пиши на лична да ги купя всичките. В бившата микроелектроника в Ботевград, където работи сега по фирмите и RC (с който сме се виждали мисля много пъти но той не ме познава) някога имаше много такива кондензатори и много от тях са супер. Вашите незнам какви са. Ако някои има много и ги продава или ги изхвърля и не му трябват да пише на ли4на. ще ги взема и ще им намеря приложение. |
|
|
 |
|