| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 19, 2007 15:55 Заглавие: Compaq v75 |
|
|
Някакви идеи за проблема:Има захранване релетата се чуват като се подаде видео сигнал,диода си свети зелено нормално без да примига но образ няма.Сменил съм транзистора на ТХО-то 2сц5447 с 5129
Намерих заместител на ТХО http://www.donberg.ie/descript/h/hr46155.htm
тъй като нямам Осцилоскоп дайте някакви идеи за установяване на проблема.На 1 и 2 имам напрежения около 200В спрямо маса.Между високоволтовата и другите до 10 нямам пробив не замерих м/у 14 и 15 --
За колегите които се занимават сериозно с монитори вероятно е ясно че не съм "спец" но имам огромното желание да разбера и вникна в проблема .Прочетох половиния форум което е доста показателно /поне за мен за желанието което имам/ .За проверка на ТХО има уреди и интересни схеми на ентусиасти които им правя "евала" но във фирмата нямам готови или не ми е позволено да правя разходи.Имам захранване само до 30В и мултицет.Та в една тема беше писано че е добре да се напише до какво ниво съм в електрониката или по точно с мониторите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 8:55 Заглавие: |
|
|
Не пишеш дали екрана ти свети. Вдигни G2 от ТХО-то . Ако пак не ти свети, виж веригата на отоплението на кинескопа. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 11:38 Заглавие: |
|
|
| няма отопление на "пушката". |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 11:45 Заглавие: |
|
|
| Отоплението на мониторите идва от импулсния трансформатор а не от ТХО-то. Проследи от къде идва и смени филтриращия електролитен кондензатор, когато изсъхне той се получава така. Има също едно резисторче последователно на отоплителната намотка, близо е до диода, провери да не е прекъснало. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 14:17 Заглавие: |
|
|
| Провери R859,R860.Захранват се от D815. |
|
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:44 Заглавие: |
|
|
кажете може ли да се замери "отоплението" на тръбата и ако може как са изводите.Немога да намеря този D815 а всичките наоколо са здрави
шасито е SM-769A |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 13:16 Заглавие: |
|
|
| Май аз съм те подвел но по принцип на платката на кинескопа H,H-Heater това е отоплението.Схемата по която ти казах е друго шаси. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 13:21 Заглавие: |
|
|
| batniky написа: | кажете може ли да се замери "отоплението" на тръбата и ако може как са изводите.Немога да намеря този D815 а всичките наоколо са здрави
шасито е SM-769A | Отопление гори много рядко (на монитори досега не съм срещал такъв случай), виж електролитния кондензатор дето ти казах! |
|
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 20:02 Заглавие: |
|
|
оказа се че имам отопление ....и също така и че едно съпротивление е "умряло"R866 паралелно вързано на един MOS ...нямаше високо.Решението почерпих от един руски сайт http://monitor.espec.ws/section3/topic49690.html
А преди това беше изгорял 2СЦ5447 и беше заменен с такъв от серията 2сц но прочетох че много на нашия пазар били "ментета" та го замених с BU2520...
Резултата е налице ....работи
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ |
|
|
 |
|