| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kotzeto Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 11:45 Заглавие: промяна на честотата |
|
|
| питането ми е може ли радио, което приема FM по амер.стандари през 2 десети на нечетни(89.9;90.1 и т.н.) да се направи да приема през 1 десета,както е у нас в Бг. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hshop Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 11:59 Заглавие: |
|
|
Зависи от радиото-прегледай РУСНАЦИТЕ пишат доста по тази тема,НО повечето предлагат ремонта в сервиз т.е. донесими го и аз ще ти го преправя....рядко някой казва как точно да постъпиш !
С поздрави hshop ! |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 20:39 Заглавие: Радио |
|
|
| Незнам дали е с чип. Ако не е може да изместиш малко бобинките около ПАВ филтрите и готово. Но незнам дали ще покрива цялпто UKV. Зависи от радиото. |
|
|
 |
TV Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 21:15 Заглавие: |
|
|
| Опиши какъв е тунера за да може да се каже нещо конкректно |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 22:41 Заглавие: Re: Радио |
|
|
| ji4kajiata написа: | | Незнам дали е с чип. Ако не е може да изместиш малко бобинките около ПАВ филтрите и готово. Но незнам дали ще покрива цялпто UKV. Зависи от радиото. |
Това от къде го измисли? Правил ли си го, или просто си чул някъде нещо? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 13:47 Заглавие: Радио |
|
|
ПРАВИЛ СЪМ ГО!!! НЕ ПИШИ ТАКИВА РАБОТИ, БЕЗ ДА ЗНАЕШ ЗА КАКВО СТАВА НА ВЪПРОС!!!
Ти колко пъти си го правил, и с какво радио. Като съм почнал от руски лампови, след това транзисторни (соколи и др.), след това с интегрални схеми, та чак сега то тези със софтуер. Ти с какви радиотехники се занимаваш??
Най мразя някои да пише нещо, без да знае за какво става на въпрос, или само да сабира постове.
Не се карам на никой, просто е тъпо това.
КАТО СЕ ВКЛЮЧВАТЕ В ДАДЕНА ТЕМА ПИШЕТЕ ЗА ДА ПОМОГНЕТЕ НА ЧОВЕКА, А НЕ ДА ПРАВИТЕ ТЪПИ СПОРОВЕ, АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ , НЕ ГО ПРАВЕТЕ И НЕ ПИШЕТЕ И RC Е НАПИСАЛ ПРАВИЛА НА ФОРУМА. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 22:19 Заглавие: |
|
|
| Ти май не четеш за какво става въпрос или не вдяваш. Човека пише, че радиото се настройва на стъпки, и че стъпката е 200 kHz и иска да я направи на 100 kHz. Значи радиото е със синтезатор и това дето го твърдиш "Незнам дали е с чип. Ако не е може да изместиш малко бобинките около ПАВ филтрите и готово" е доста некомпетентно изказване. А и от къде си сигурен, че има ПАВ филтри? ПАВ филтрите обикновено са в телевизорите. Повече няма да споря, за да не спамим на човека темата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 23:33 Заглавие: Радио |
|
|
| Много добре го разбрах за какво говори. Просто съм се изразил малко по неясно, защото бързах. Както прочете по горе съм написал, че незнам какво е радиото. Може и да няма ПАВ филтри. Ако е цифрово (зависи от процесора и схемата). Пак може да се корегира софтуерно. Ако е със специялизиран чип, който няма възможност за препрограмиране (четене и запис) няма да стане. А това за покриването на УКВ имам в предвид, че има възможност да се стесни честотната лента при такава корекция на софтуера. Но това е почти несрещано явление. В повечето случай и при повечето радиоапарати е възможно. Дайте малко повече информация за радиото. |
|
|
 |
kotzeto Нов потребител

|
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|