| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 13:04 Заглавие: Сони внос от Англия |
|
|
| Един банален въпрос който скоро беше дискотиран но обърнах и двата форума и не открих темата.Проблема е че има само дециметров обхват.Процесора еMN 15245KWC и памет MN 1220.Модел на телевизора е 1407.Какво бих могъл да направя та да включа и другите обхвати ???. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 13:31 Заглавие: |
|
|
Виж първо дали тунера е с метров обхват.Обикновенно няма поставени елементи. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 14:14 Заглавие: |
|
|
| Да колега липват елементи идор и и интегралната схема за превключване обхватите но дали е била ЛА 7910 или друга незнам.Ще сложа друг тунер защото на този липсат изводи за обхватете и мисля да сменя паметта имам такава. Скоро някой колега писа че е влизъл в сервизен режим и от там пуснал обхватите и само е сменил тунера |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 14:26 Заглавие: |
|
|
Ако имаш запис би трявбало да тръгне без проблем.Провери и пътя от тунера до процесора.Понякога липсват резистори, такива неща. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 15:35 Заглавие: |
|
|
| Ех колеги ментетата нямат край .Така майсторски са му лепнали емблема Сони че дори не подозирах че е друга марка .Оказа се китайска изработка и кинескопа е китайскиСега като погледнах на капака пише BUSH 1407.зАХРАНВАНЕТО СИ Е Акайско.Сега не мога само да разбера каква е схемата за превключване на обхватите но със сигурност не е ЛА7910 защото имам схема с ЛА7910 но изводите са съвсем други.С такъв процесор намерих схема на ФИШЕР но там превключването е с транзистори В Панасоника има схема АN 5071 за превкючване но и нейните изводи не отговарят на това шаси.И още нещо на шасито пише ONVA но нямам и такава схема.Предполагам че с поставянето на такава схема ще си реша проблема но каква е тя.....? |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 20:21 Заглавие: |
|
|
| Коцев сони панасоник SHARP си имат много характерна изработка на платките и е малко чудно че не си забелязъл че не е сони имам нещо подобно като схема но е много окаяна на външен вид и скенера я размазва ако не ти е спешно ще се опитам да я снимам максимално добре и ще ти я донеса във враца |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 20:56 Заглавие: |
|
|
| Аз се заблудих по отлично поставената отпред емблема но като видях шасито а и че на кинескопа пише маде ин чина разбрах каква е работата.Сега на мен по ми трябва ако можеш на твоята схема да видиш каква схема стои до тунера за да превключва обхватите а останалото ми се струва че ще оправя.Все пак китайска работа пък и ние по Тошово време бяхме нация техническа ..... това не бива да се забравя. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 23:23 Заглавие: |
|
|
За изработката как да е но като си погледнал проца как нети е минало на акъла за китайчето то те за там са много характерни. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 16:31 Заглавие: |
|
|
| Коцев при мен схемата е с транзистори за превключване на обхватите защо не опиташ да наредиш три транзистора и няколко съпротивления стига процесора да превключва бандовете Успех |
|
|
 |
|