Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сони внос от Англия
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 13:04    Заглавие: Сони внос от Англия Отговорете с цитат

Един банален въпрос който скоро беше дискотиран но обърнах и двата форума и не открих темата.Проблема е че има само дециметров обхват.Процесора еMN 15245KWC и памет MN 1220.Модел на телевизора е 1407.Какво бих могъл да направя та да включа и другите обхвати ???.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 13:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж първо дали тунера е с метров обхват.Обикновенно няма поставени елементи.
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 14:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Да колега липват елементи идор и и интегралната схема за превключване обхватите но дали е била ЛА 7910 или друга незнам.Ще сложа друг тунер защото на този липсат изводи за обхватете и мисля да сменя паметта имам такава. Скоро някой колега писа че е влизъл в сервизен режим и от там пуснал обхватите и само е сменил тунера
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 14:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако имаш запис би трявбало да тръгне без проблем.Провери и пътя от тунера до процесора.Понякога липсват резистори, такива неща.
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 15:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Ех колеги ментетата нямат край .Така майсторски са му лепнали емблема Сони че дори не подозирах че е друга марка .Оказа се китайска изработка и кинескопа е китайскиСега като погледнах на капака пише BUSH 1407.зАХРАНВАНЕТО СИ Е Акайско.Сега не мога само да разбера каква е схемата за превключване на обхватите но със сигурност не е ЛА7910 защото имам схема с ЛА7910 но изводите са съвсем други.С такъв процесор намерих схема на ФИШЕР но там превключването е с транзистори В Панасоника има схема АN 5071 за превкючване но и нейните изводи не отговарят на това шаси.И още нещо на шасито пише ONVA но нямам и такава схема.Предполагам че с поставянето на такава схема ще си реша проблема но каква е тя.....?
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 20:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Коцев сони панасоник SHARP си имат много характерна изработка на платките и е малко чудно че не си забелязъл че не е сони имам нещо подобно като схема но е много окаяна на външен вид и скенера я размазва ако не ти е спешно ще се опитам да я снимам максимално добре и ще ти я донеса във враца
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 20:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз се заблудих по отлично поставената отпред емблема но като видях шасито а и че на кинескопа пише маде ин чина разбрах каква е работата.Сега на мен по ми трябва ако можеш на твоята схема да видиш каква схема стои до тунера за да превключва обхватите а останалото ми се струва че ще оправя.Все пак китайска работа пък и ние по Тошово време бяхме нация техническа ..... това не бива да се забравя.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 21:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Дали ще го позная? 32 програми, ключе normal/preset и работи с P1654? При мен фигурира като Kaisuj Razz
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 23:23    Заглавие: Отговорете с цитат

За изработката как да е но като си погледнал проца как нети е минало на акъла за китайчето Laughing то те за там са много характерни.
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Вто Окт 26, 2004 16:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Коцев при мен схемата е с транзистори за превключване на обхватите защо не опиташ да наредиш три транзистора и няколко съпротивления стига процесора да превключва бандовете Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети