| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sayman Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 17:53 Заглавие: Лаптоп Amilo L1310G - проблем с охлаждането. |
|
|
Имам следния проблем с посочения лаптоп: Охлаждането напроцесора не работи ефективно, вентилатора работи известно време и спира, но температурата на CPU не пада под 50 градуса. Доринамоменти достига до 90 гр.. Какво мога да направя да заработи нормално тая пущина?
Моля даите някакви идеиии
HEEEEELP |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 18:31 Заглавие: |
|
|
| Ами почисти радиатора , почисти и смажи вентилатора,смени контактната паста м/упроца и радиатора |
|
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 21:27 Заглавие: |
|
|
Вентилаторите на лаптопите са направени да не работят постоянно с цел да се пести енергия респективно батерия.Колегата много правилно е посочил процедурите но аз мога да добавя нещо по-бързо ...просто само ти трябва компресор с въздух под налягане ..насочваш струята по радиатора и ще видиш колко боклуци ще излезат.
Гаранция за успех  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 27, 2007 1:30 Заглавие: |
|
|
| batniky написа: | Вентилаторите на лаптопите са направени да не работят постоянно с цел да се пести енергия респективно батерия.Колегата много правилно е посочил процедурите но аз мога да добавя нещо по-бързо ...просто само ти трябва компресор с въздух под налягане ..насочваш струята по радиатора и ще видиш колко боклуци ще излезат.
Гаранция за успех  |
Неее, Фокусирана струя въздух при налягане 8 атм. имаш ли представа какво прави с BGA чиповете?
8 кила на квадратен сантиметър и ако пистолета е качествен стават 16-18+ !!!!!!
А ако се развъртят и вентилаторите - магнит + намотка = динамо ужас!
ВНИМАВАЙ КАКВИ СЪВЕТИ ДАВАШ! |
|
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 27, 2007 10:04 Заглавие: |
|
|
| A бе вие ко ми прайте забележка при положение че това съм го правил и то не един път няма да дам съвет някои да си издъни машината Аз лично съм с AMILO L7300 да не споменавам че струята която твърдиш няма воъбще да стигне до BGA чипове наоколо няма почти нищо .През ден във фирмата идват лаптопи със същия проблем .Не казвам че не може да се разглоби и да се почисти но това е по-бърз начин. А и не съм казал на 8 атмосвери .......действително с тази струя може ако се насочи перпендикулярно на перката да се изкърти някой перка.Посъветвал съм го на духа от страната на радиатора не срещу перките |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 27, 2007 10:10 Заглавие: |
|
|
| това сам го направил , по4истено е смазано но няма едект а и вси4ко си работи, оба4е продалжава да си пе4е. |
|
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 27, 2007 14:21 Заглавие: |
|
|
| Една от причините да дам този съвет е че приятел го "чистеше" през ден и сменяше какви ли не пасти и се се оплакваше от температури 80-90 градуса.Докато не дойде деня да го "обработим с така наречената и опасна машина която кърти BGA чипове --КОМПРЕСОР" След това проблема го нямаше и машината си работи все още.Та въпроса е какво разбираш под почистване?Има места на някои машини които не са видими на пръв поглед , иска си разглобяване до дупка |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 27, 2007 15:06 Заглавие: |
|
|
| В едина от машините ,които бях разглобил до дупка в самия радиатор на процесора имаше нещо като ниша и вътре се беше събрала и пресовала като кече мърсотия и беше толкова плътна ,че се чудих какво е това чудо и даже в първия момент си помислих че е филтър за финния прахоляк и като го разгледах по внимателно се оказа ,че това е просто сплкъстена мърсотия.Кажете ми това как ще се издуха с компресор.Просто разглобяване иска. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 27, 2007 16:45 Заглавие: |
|
|
| Егати и дебата за едно почистване.Истината е че се почиства най добре с компресор.И също е истина че първо трябва да се разглоби иначе къде ще иде този прахоляк. |
|
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 27, 2007 16:51 Заглавие: |
|
|
Да усетя малко подкрепа  |
|