| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 15:13 Заглавие: ТВ ELITE 21ES42 не се управлява от ПДУ |
|
|
Въпросния ТВ дойде със заключено меню "настройка" има катинарче до иконката.Проблема за който ми го донесоха е,че не приема команди от ПДУ.Проверих пулта със тестер-работи,смених за всеки случай кварца но пак не ще,сменях фотоприемника с друг без ефект.Остана само процесора LC863532C,който някой преди мен е разпоявал и сложил на цокъл,също и паметта.
Като за начало как се отключва това меню,то че ще е от ПДУ,но какъв е чалъма. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 18:39 Заглавие: |
|
|
Що не пробваш първо с запис на нов дъмп.Жалко че нямам но предполагам че Димата като ти прочете поста ще ти прати. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 19:08 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | Що не пробваш първо с запис на нов дъмп.Жалко че нямам но предполагам че Димата като ти прочете поста ще ти прати. | Коцев стига с тъпи съвети за писане на памети оляхте се вече накупихте програматори и сега дай да пишем памети да им избием 30 лв за покупката Сега въпрос към задалия темата Апарата работил лие преди това със пулта които е донесен за ремонт Ако е така остава да се намери работещ пулт Втори въпрос на втория ред на процесора какво пише 55Р9 или 55К9 (това има знечение за пулта ) Заключването се маха като задържиш бутонаCALL от пулта Чакам отговор и не се лъжи да пишеш памет дефекта според мен ти е само в пулта Успех |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 19:30 Заглавие: |
|
|
Да търсих но да беше погледнал датата на темата развитието на онзи ремонт е че и проца беше здрав а излезе гаден електролитен кондензатор далече от проца и паметта но ми струваше няколко часа ровене и обикаляне Даже и общия ни познат Цанко изтегля нов тв от магазина да му сваля бина за по сигурно И да те питам като смениш бина и не ти работи пулта как ще влезеш в сервиз да го дооправиш И ми се води по акъла когато има смисъл за конкретен ремонт Ако бях сигурен че проблема на колегата е от бин отдавна да е в атача а не да си чешем клавиатурите в момента  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 19:36 Заглавие: |
|
|
По моите науки като си сложи друг бин и се махне катенарчето вече може да се убеди дали му работи пулта или не.Ако и тогава не работи ясно че е пулта .Все пак предполагам че предварително е натискал бутона CALL защото не пита как се отключва .
Опс ! Грешка не съм доогледал че накрая пита как се отключва за което му се извинявам . Ама то така става Сашо като се накараш на човек и той излезе от релси.Все пак научих още нещо което го нямаше в предишната ти тема че процесора е излязъл здрав  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 14:12 Заглавие: |
|
|
Пулта го пробвах в един магазин за ТВ,работи си идеално.Остава процесора,чакам да го доставят,а отключването ще пробвам като тръгне управлението от ПДУ.Със празна памет си тръгва и е отключен,но се нуждае от корекции в сервиз.
П.П. ТВ е от заложна къща,където заложилия го,който вече е извън страната е казал,че децата нещо са изтървали пулта...аве нещо дребно,може и да ги е преметнал.Направи ми впечатление,че в магазина тръгна на 14 инчов а на такъв като въпросния(модела нямаше как да видя) изобщо.Сега си мисля да не е разменен пулта.
На втория ред на проца пише 55Р9.На платката на ПДУ пише TS-54D5,чипа е залят със смола. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 17:48 Заглавие: |
|
|
| Попитах за записа на втория ред на проца защото точно там е разликата за пултовете Двата проца са взаимозаменяеми но им бягат пултовете Ако не ти дефектен входа на твоя проц новия също няма да заработи ако доиде със същия запис на втори ред Има и разлика във графиките на двата проца единия изобразява функциите със квадратни символи другия ги пише с думи Обърна ли внимание на онзи тв в магазина дали имаше същата графика като твоя в сервиза Успех |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 18:51 Заглавие: |
|
|
Този ТВ,който се управлява от въпросния ПДУ имаше меню на един ред отгоре хоризонтално с иконки и под тях подменюта с думи,а ТВ при мен е с икони на два вертикални реда и след като отидеш на иконата влизаш в подменюто с V+,като се отваря нова страница с подменюта.
Пращам и запис от паметта на ТВ-то. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 19:32 Заглавие: |
|
|
| vescherry написа: | Този ТВ,който се управлява от въпросния ПДУ имаше меню на един ред отгоре хоризонтално с иконки и под тях подменюта с думи,а ТВ при мен е с икони на два вертикални реда и след като отидеш на иконата влизаш в подменюто с V+,като се отваря нова страница с подменюта.
Пращам и запис от паметта на ТВ-то. | 100% объркан пулт Ще погледна в сервиза и ще ти кажа кои проц с коя графика е |
|
|
 |
|