|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ceco_d Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 15:48 Заглавие: проблем с едно плеърче Дива лайт |
|
|
Здравейте!
И аз имам проблем с едно плеърче Дива лайт, поради която причина попаднах и на този форум...
По рождение не свиреше нормално всички МР3-ки. На някои се получаваше пукане и пращене, съпроводено с изкривяване на звука. Изключих като проблемни самите файлове, защото ефектът не беше постоянен и се появяваше на различни места от песните. Освен това радиото не работеше "като хората" - не спираше при търсене на станция, при ръчна настройка се чуваше само шум... Реших, че е софтуерен проблем. Програмата, която е на диска с плеъра (някакво творение на СигмаТел) изобщо не намира устройство. Разрових нета и попаднах тук. Следвайки линковете и указанията, намерих firmware за моята платка. По-точно три, различават се малко по размера. Направих бекъп на моя firmware и с програмата RDiskUpdate флешнах плеъра е едната от трите версии. Оказа се същата като моята. След това го флешнах с другата. Явно не е била съвсем подходяща, защото разбърка функциите на бутоните. Но се появи и друг ефект - когато стартирам RDiskUpdate плеърът се изклюва, програмата казва, че няма свързано устройство и се затваря (след натискне на едно ОК в прозореца за грешка), след което след около 5 секунди плеърът се включва сам.
Експериментите ги правя при разглобен плеър, с извадена батерия, захранване само през USB-то. При това състояние имам достъп до функциите в менюто, мога да избера и режим H/W Update, при което компютъра показва в Дивайс мениджъра ADFU (дано не бъркам) устройство. Но и при това положение никоя програма не го разпознава и не мога да го флешна.
Някой има ли идея как да накарам това животно да прочете от някъде софтуера си и да се програмира? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|