|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
typ4o Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 20:32 Заглавие: Търся схема за устройство за определяне реда на фазите |
|
|
Здравейте,
търся схема за устройство за определяне реда на фазите при трифазно захранване. Ако някой може да ми помогне ще му бъда благодарен. Аз измислих 1-2 свои варианта, но ми беше обяснено, че щяли да работят, но не били оптимални и да потърся в нета нещо по-добро. В нета наистина има един куп такива устройства, но не намерих никаква информация за това как работят те.
Ако неможете да дадете конкретна схема, ще съм благодарен и на линкове към сайтове, на които мога да прочета нещо повече по въпроса.
Благодаря предварително на всички отзовали се!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 22:43 Заглавие: |
|
|
Стандартната схема е руската "въртяшка" и представлява малко трифазно електромоторче. Подходи по този начин и ще си сигурен, че това е най-доброто и сигурно решение. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
typ4o Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 9:24 Заглавие: |
|
|
Мерси за съвета,
затова не се бях сетил, ще опитам така.  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 9:50 Заглавие: |
|
|
Намираш си условен ред за дясно въртене и по-натам всичко върви по твоята въртяшка. Между другото продават и разни приборчета които показват ляво и дясно въртене като бъркаш в две фази и има едно метално петно което пипаш с ръка, но май не са по две за лев. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|