| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Начинаещ Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 07, 2007 21:32 Заглавие: Какво е синфазен сигнал? |
|
|
Ще ме просветлите ли, какво е синфазен сигнал?
Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Начинаещ Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 07, 2007 21:34 Заглавие: |
|
|
А Плаваща Нула?  |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 07, 2007 22:43 Заглавие: |
|
|
Тъй като явно не си наясно, дай конкретна схема за да ти се обясни така че да го разбереш. _________________ home studio |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 07, 2007 23:53 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Тъй като явно не си наясно, дай конкретна схема за да ти се обясни така че да го разбереш. |
Отнася се за входното стъпало на тази схема- G1 e независим изт. на U , управляван от напрежение - плаваща нула в ОУ, a R2 определя входното съпротивление на синфазните сигнали. Това е, което не ми е ясно. |
|
|
 |
Начинаещ Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 07, 2007 23:56 Заглавие: |
|
|
Понеже не мога да постна линк тук, в Google -> "macromodel boyle" -> първия резултат, който е *.pdf - това е схемата
Благодаря! |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 8:34 Заглавие: |
|
|
Симфазните сигнали съвпадат по фаза. ОУ усилва диференциална разлика - разлика между две напрежения. Ако на двата входа му подадеш симфазни сигнали, ОУ не трябва да ги усили, тъй като между тях няма диференциална разлика. Проблема е че въпреки това ги усилва, така че в схемата на всеки ОУ има връзки борещи се с този проблем.
Плаваща нула се получава когато някъде в схемата има точка с потенциал 0V, която не е свързана електрически с масата.
Дано да си го разбрал.  _________________ home studio |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 13:20 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | Симфазните сигнали съвпадат по фаза. ОУ усилва диференциална разлика - разлика между две напрежения. Ако на двата входа му подадеш симфазни сигнали, ОУ не трябва да ги усили, тъй като между тях няма диференциална разлика. Проблема е че въпреки това ги усилва, така че в схемата на всеки ОУ има връзки борещи се с този проблем.
Плаваща нула се получава когато някъде в схемата има точка с потенциал 0V, която не е свързана електрически с масата.
Дано да си го разбрал.  |
Ако лекторите и асистентите обясняваха като теб, нямаше да имам въпроси. Благодаря ти! Хубав ден!  |
|
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 17:59 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: |
Ако лекторите и асистентите обясняваха като теб, нямаше да имам въпроси. Благодаря ти! Хубав ден!  |
Препоръчвам ти книгите, за които писах тук:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=143738#143738 |
|
|
 |
|