| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tiger Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 15:02 Заглавие: Въпрос за електропроводящ лак(лепило) |
|
|
Ще ми кажете ли какви сваойства притежават тези лакове (или лепила, не знам точното има наименование)? Дали са водо- и термоустойчиви и какви пари са? На колата половината реотани на задното стъкло не работят (има прекъсване по 3-4 см) и се чудя дали ако нанеса такъв лак на прекъснатото място ще се оправят(и дали лака ще издържи на влагата и топлината)? _________________ Надпис над вратата в маршрутка: "Място за удряне на глави!" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 16:21 Заглавие: Re: Въпрос за електропроводящ лак(лепило) |
|
|
| tiger написа: | | Ще ми кажете ли какви сваойства притежават тези лакове (или лепила, не знам точното има наименование)? Дали са водо- и термоустойчиви и какви пари са? На колата половината реотани на задното стъкло не работят (има прекъсване по 3-4 см) и се чудя дали ако нанеса такъв лак на прекъснатото място ще се оправят(и дали лака ще издържи на влагата и топлината)? |
В магазините продават специално такива неща. Шишето е малко, но мисля че струваше около 10лв. _________________ skype:bagybg |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 16:28 Заглавие: |
|
|
Но за сметка на това доколкото разбирам липсващите участъци са доста големи и поради тази причина съм малко скептично настроен относно успеха.  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 16:53 Заглавие: |
|
|
Много ми е интересно в кои магазини се продават тези две различни неща. Едното е проводящо лепило с което се лепят кабелните клеми за стъклото. Другото е проводящ слой ,които има съпротивление колкото реотана . С него се опроводяват липсващите участъци от реотана .Аз лично съм търсил къде ли не ,и до сега не съм намерил .Ако някой колега знае точно къде има такъв магазин нека напише.Редактирах го защото го бях написал малко неясно.Подчертавам това са две различни неща. 
Последната промяна е направена от pepi_voinishki1957 на Пет Фев 02, 2007 17:08; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 17:03 Заглавие: |
|
|
И как ще тече този големия ток през това лепило? _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 17:07 Заглавие: |
|
|
Явно има много малко съпротивление. А и освен това няма да "тече" на кой знае колко дълги разстояния.  |
|
|
 |
tiger Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 17:35 Заглавие: |
|
|
И аз се чудех дали ще стане с проводящо лепило заради голените "дупки". Направих едни измервания: откачих едната клена на захранването и премерих съпротивлението - 3 ома. Работещите реотана са 6 => 1 реотан има съпротивление 18 ома. Реотаните са дълги 119 см, което прави по 0,15 ома на сантиметър. Ако прекъсване от 3 см се съедини с проводящ лак тези 18 ома на съответния реотан ще станат ~17,5 ома. Това фатално ли ще е за съответния реотан? И не разбрах лаковете дали са водо- и топлоустойчиви, защото ако не са нама смисъл _________________ Надпис над вратата в маршрутка: "Място за удряне на глави!" |
|
|
 |
fem Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 21:30 Заглавие: |
|
|
| И двата вида лепила вършат работа ползвал съм ги лично и двата вида мисля че бяха на БИЗОН . Това за реотаните се продава с шаблон които аз не ползвах защото прекъсването беше по дълго |
|
|
 |
tiger Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 22:25 Заглавие: |
|
|
| fem написа: | | И двата вида лепила вършат работа ползвал съм ги лично и двата вида мисля че бяха на БИЗОН . Това за реотаните се продава с шаблон които аз не ползвах защото прекъсването беше по дълго |
A къде се продават тези за реотаните (София) _________________ Надпис над вратата в маршрутка: "Място за удряне на глави!" |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
|
|
 |
|