| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 07, 2007 13:24 Заглавие: DVD LCD Schaub Lorenz DVP6290 - Shift на картината |
|
|
Това изчадие е шифтосало картината и освен това вее.
Може би за начало трябва вход в сервиз. Чипсет Zoran ZR36776HQCG
Проверил съм електролити и съм го слагал на друго захранване.
Дефектът е в мониторната част. Намерих видеосигнал, който на външен монитор е добре.
Дистанционното не излъчва. Та трябва и на него да му мисля замяна.
 _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Фев 07, 2007 23:08 Заглавие: |
|
|
Тука няма сервиз.Изхода видео от чипсета как е .И на мен ми се струва че проблема идва напред от чипсета.Отваряй ЛСД-то _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 0:52 Заглавие: |
|
|
Не четеш. Написал съм че има нормален видеосигнал. Видеопроцесора е онова малко SMD срещу куплунга на адаптера. Отзад на дисплея е само трансфертера на лампата. Виж на снимката че винтчетата ги няма - задния капак е свален. Не се влияе от огъване и нагряване. Ново е, дошло е от германските боклуци. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 16:09 Заглавие: |
|
|
| Лампата може да товари захранването,ако си е повишила консумацията,та мисълта ми е какво става,като се откачи тази верига? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 19:19 Заглавие: |
|
|
Същото. И на друго захранване съм пробвал. И с осцилоскопа по всички електролити. Нищичко!
При нормалните телевизори става така при дефект във веригата на импулса от ТХО към фазовото сравняване. Или от управлението на HShift. Било клетка от паметта или тример. Ма като няма документация . . . Те германците затова са го и изхвърлили. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 19:40 Заглавие: |
|
|
| Ще ти пратя един линк на пощата,точно твоя го няма но има подобни нпр. DVD6290 и 7000 може нещо да си помогнеш. |
|
|
 |
petiomalchev Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 23:21 Заглавие: Re: DVD LCD Schaub Lorenz DVP6290 - Shift на картината |
|
|
| Оправи първо дистанционното. Имал съм подобен проблем с обикновенно DVD което имаше изход за монитор . На TV изходите нямаше синхронизация пробвах го на монитор картината беше идеална. В менюто имаше настроика от която се превключва за монитор и телевизор. |
|
|
 |
|