Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за електропроводящ лак(лепило)
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tiger
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 15:02    Заглавие: Въпрос за електропроводящ лак(лепило) Отговорете с цитат

Ще ми кажете ли какви сваойства притежават тези лакове (или лепила, не знам точното има наименование)? Дали са водо- и термоустойчиви и какви пари са? На колата половината реотани на задното стъкло не работят (има прекъсване по 3-4 см) и се чудя дали ако нанеса такъв лак на прекъснатото място ще се оправят(и дали лака ще издържи на влагата и топлината)?
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 16:21    Заглавие: Re: Въпрос за електропроводящ лак(лепило) Отговорете с цитат

tiger написа:
Ще ми кажете ли какви сваойства притежават тези лакове (или лепила, не знам точното има наименование)? Дали са водо- и термоустойчиви и какви пари са? На колата половината реотани на задното стъкло не работят (има прекъсване по 3-4 см) и се чудя дали ако нанеса такъв лак на прекъснатото място ще се оправят(и дали лака ще издържи на влагата и топлината)?

В магазините продават специално такива неща. Шишето е малко, но мисля че струваше около 10лв.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 16:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Но за сметка на това доколкото разбирам липсващите участъци са доста големи и поради тази причина съм малко скептично настроен относно успеха. Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 16:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ми е интересно в кои магазини се продават тези две различни неща. Едното е проводящо лепило с което се лепят кабелните клеми за стъклото. Другото е проводящ слой ,които има съпротивление колкото реотана . С него се опроводяват липсващите участъци от реотана .Аз лично съм търсил къде ли не ,и до сега не съм намерил .Ако някой колега знае точно къде има такъв магазин нека напише.Редактирах го защото го бях написал малко неясно.Подчертавам това са две различни неща. Exclamation

Последната промяна е направена от pepi_voinishki1957 на Пет Фев 02, 2007 17:08; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 17:03    Заглавие: Отговорете с цитат

И как ще тече този големия ток през това лепило?
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 17:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно има много малко съпротивление. А и освен това няма да "тече" на кой знае колко дълги разстояния. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tiger
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 17:35    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз се чудех дали ще стане с проводящо лепило заради голените "дупки". Направих едни измервания: откачих едната клена на захранването и премерих съпротивлението - 3 ома. Работещите реотана са 6 => 1 реотан има съпротивление 18 ома. Реотаните са дълги 119 см, което прави по 0,15 ома на сантиметър. Ако прекъсване от 3 см се съедини с проводящ лак тези 18 ома на съответния реотан ще станат ~17,5 ома. Това фатално ли ще е за съответния реотан? И не разбрах лаковете дали са водо- и топлоустойчиви, защото ако не са нама смисъл
fem
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 21:30    Заглавие: Отговорете с цитат

И двата вида лепила вършат работа ползвал съм ги лично и двата вида мисля че бяха на БИЗОН . Това за реотаните се продава с шаблон които аз не ползвах защото прекъсването беше по дълго
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tiger
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 22:25    Заглавие: Отговорете с цитат

fem написа:
И двата вида лепила вършат работа ползвал съм ги лично и двата вида мисля че бяха на БИЗОН . Това за реотаните се продава с шаблон които аз не ползвах защото прекъсването беше по дълго

A къде се продават тези за реотаните (София)
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Фев 03, 2007 8:35    Заглавие: Отговорете с цитат

За 10 лева ти дават само да прочетеш какво може лепилото Wink http://eshop.bg/eshop3/index.php?url=/eshop3/phps/menu.php&get_vars=807*807&get_keys=down*myself
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети