| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vlaeff Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 16:02 Заглавие: Въпросче за QUAD 405 |
|
|
Здравейте! Наскоро се зарибих много по жичкаджийстване. Искам да си направя усилвателче. Предложения от сп. Млад Конструктор (и доста дискутиран доколкото четох из нета....) модифициран вариант на усилвател КУАД 405 200вата, ми привлече вниманието, но не съм много наясно с нещата. Понеже в статията пишеше за стерео вариант и за моно вариант, въпроса ми е дали дадената схема е стерео или трябва да си направя по една за всеки канал ако искам стерео.
Статията и схемата са на страница
http://www.mladkonstruktor.bg/Amp.htm
Благодаря за информацията предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 17:03 Заглавие: |
|
|
там е дадена разбира се схемата само на единия канал-за да слушаш стерео-трябва да направиш 2 броя такива стъпала. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 17:25 Заглавие: |
|
|
За стерео 2 стъпала И като го направиш пиши дали свири добре да знам дали и аз да си правя  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 20:57 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Ползвай търсачката и сам ще се учудиш колко много е писано и дъвкано. |
И в крайна сметка не разбрах върви ли оригиналната схема на Млад Конструктор  |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
vlaeff Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 11:26 Заглавие: |
|
|
Благодаря на писалите.
Гледах из нета наистина доста неща за тоя прословут КУАД, и хубави , и не чак толкова хубави.... Надявам се като го сглобя да се чува нещо ама не е сигурно - начинаещ съм
Та значи за стерео ми трябват 2 такива работи захранени успоредно от захранването.... И здраво охлаждане  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Дек 22, 2006 22:25 Заглавие: |
|
|
| vlaeff написа: | Благодаря на писалите.
Гледах из нета наистина доста неща за тоя прословут КУАД, и хубави , и не чак толкова хубави.... Надявам се като го сглобя да се чува нещо ама не е сигурно - начинаещ съм
Та значи за стерео ми трябват 2 такива работи захранени успоредно от захранването.... И здраво охлаждане  |
Имам някъде единия канал/сглобена платка/ на този прословут звер ,с ПРАВА връзка. |
|
|
 |
vlaeff Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 23, 2006 22:22 Заглавие: А захранване?? |
|
|
Нещо в момента започвам да се чудя дали по-големият (ИСТИНСКИЯТ!) проблем няма да ми бъде захранването.... Изрових един трансформатор....тоест един приятел ми го даде, около 10х10х10 см. , сигурно около 5 кила даже повече, има няколко намотки различни(и с различни съпротивления), утре ще го тествам да видя дали ще ми свърши работа, но ако ли не .... Чудя се кое ще ми е по-лесно да направя в домашни условия - захранване с трансформатор(голям тежък, и мощен ) или импулсно захранване.... Трябва ми двуполярно +/- 40тина волта , около 300 вата захранване
Ако някой има идея от къде да намеря подходяща схема, нека сподели. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
|