Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

монитор SONY

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mirobg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 04, 2007 22:55    Заглавие: монитор SONY Отговорете с цитат

имам следния проблем с монитор Sony hmd-a220 бяха изгорели два транзистора единия на ТХО-то 2sc5587, който смених с 2sc5244,а другия беше на ХО 2sj307 него смених с 2sj449,след смяната монитора тръгна, но след 10-15сек. изображението започва от дясно на ляво да се свива, някой има ли идея къде може да се крие проблема
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 8:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Само със смяна на транзистори няма да минеш. Провери през тези 10 минути кои елементи греят. Имаш сигурно изсъхнали кондензатори и "лоши" диоди от захранването до крайното стъпало.

Последната промяна е направена от Фикри Нури на Пон Фев 05, 2007 15:06; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 13:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Това са крайното стъпало, а полевака е неговото захранване STEP-DOWN стъпало. Между тях има "голям" дросел 1-2 mH, товар на P-FET и диод, свързан в обратна посока. За краен транзистор слагам 2sc5411. Провери тези елементи и да мислим по-нататък.
Върнете се в началото
mirobg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 22:16    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря и на двамата за съветите които ми давате проверих всички диоди и транзистори на крайното стапало всичко е наред но се съмнявам в един кондензатор 47мф/250в който е до 2sj449 смятам утре да купя един и да го заменя след това ще пиша за резултата
Върнете се в началото
mirobg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 21:39    Заглавие: Отговорете с цитат

След като смених кондензатора и пуснах монитора на 1024х768@85хц отначало всичко беше наред само, че бяха размазани иконите и шрифта под тях след като свалих на 1024х768@75хц изгоряха двата танзистора 2sc5244 и 2sj449 т.е тия който бях сменил.Преди да сваля честотата, радиатора на крайното стапало беше доста загрял за времето което беше работил (5мин) .Пак измерих всички транзистори и диоди открих още един транзистор който не даваше никъкъв преход 2sa733.Намерих и схемата на монитора http://fileshare.eshop.bg/downloadsm/7725/Sony_HMD-A220.html, но не мога да намеря причината за всички тия "аномалии". Най ще ми е лесно пак да сменя всички елементи но дали пак няма да се плучи същия ефект мисля, че пробема се крие и на друго място. Ще бъда благодарен ако ме посъветвате нещо.
Върнете се в началото
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 22:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Като сменяш транзисторите слагай или същите или по-мощни.Аз съм сменял така и като сложа неподходящ за краен -първо че много грее после след минути картината почва да се свива по хоризонтала и не го ли спреш на време гърми.Значи забелязъл съм че мониторите са много по-чувствителни към смяната на елементи отколкото тв-тата
Върнете се в началото
mirobg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 07, 2007 7:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Kакъв транзистор ще ми препоричаш за краен при положение, че оригиналния беше 2sc5587
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Сря Фев 07, 2007 9:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Опитай с BU2527.
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 07, 2007 9:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери дроселите. Те са товар на всички стъпала. В Sony-то никога не се появява само един проблем, обикновено са по два.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети