| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gkirev Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 21:04 Заглавие: Трябва ми service за дистанционно SM-SF50 |
|
|
| Това е дистанционното управление към дискмен на Самсунг модел MCD-SF75. Един ден без да искам изстръгнах жичките от спойките на платката на дистанционното и сега не мога да ги възстановя. По всички сервизи ми отказват да го оправят, а то иначе си е напълно работещо. Трябват ми само съответствията цвят - петно на PCB-то. Дали някой ще може да ми помогне? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 7:31 Заглавие: |
|
|
Това | Цитат: | | изстръгнах жичките от спойките на платката на дистанционното | не го разбирам  |
|
|
 |
gkirev Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 13:13 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Това | Цитат: | | изстръгнах жичките от спойките на платката на дистанционното | не го разбирам  |
Еми представяш си как жичките са запоени за платката. Е аз просто дърпайки кабела (не нарочно, разбира се) ги откъсвам от спойките, самите жички се скъсват. Сега разбра ли?  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 13:19 Заглавие: |
|
|
Това вероятно не е инфрачервено а някакво дистанционно с проводници или нещо такова.Колко са тези "жички" ??? Ако са само две то те са за батерията ???Поясни още малко защото явно си далеч от електрониката пък и ние не знаем за какво говориш точно.Ако има повреда по самата платка на това ДУ просто го изхвърли  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 13:33 Заглавие: Re: Трябва ми service за дистанционно SM-SF50 |
|
|
| gkirev написа: | | Това е дистанционното управление към дискмен на Самсунг модел MCD-SF75. Един ден без да искам изстръгнах жичките от спойките на платката на дистанционното |
Това дистанционно седи на кабела на слушалките или на отделен кабел който се включва към дискмена . Така ли е ? Колко са жичките ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
gkirev Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 16:05 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Това вероятно не е инфрачервено а някакво дистанционно с проводници или нещо такова.Колко са тези "жички" ??? Ако са само две то те са за батерията ???Поясни още малко защото явно си далеч от електрониката пък и ние не знаем за какво говориш точно.Ако има повреда по самата платка на това ДУ просто го изхвърли  |
Батко, вярвай ми, не съм далеч от електрониката, ама хич даже... Теб кой те е учил, че дистанционните управления са само инфрачервени? (no offence). А и съм написал вече, че дистанционното иначе "си е напълно работещо". А 80лв. за ново не ми се дават.
Качвам всичко по темата, което имам + схема, за да разберете за какво става въпрос
Принципна електрическа схема на дискмена (но не и на дистанционното):
http://intersoft.hit.bg/discman/Schematic.pdf |
|
|
 |
gkirev Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2004 22:41 Заглавие: |
|
|
| Какво стана, никой ли не може да ми помогне? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 24, 2004 18:55 Заглавие: |
|
|
Очевидно никой не знае. Пробвай да свържеш захранване, маса, изходите на слушалките и вече почти не останаха варианти за мислене (вероятно само клок и дата - 50%)  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 24, 2004 19:08 Заглавие: |
|
|
| Хайде де колеги от К&К помогнете на човека не е толкова ценна тази информация ако я нямате на схема все имате по сервизите дискмен за ремонт виждате че колегата се е постарал да обясни проблема подробно и е доста вътре в техниката |
|
|
 |
gkirev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 7:07 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | Очевидно никой не знае. Пробвай да свържеш захранване, маса, изходите на слушалките и вече почти не останаха варианти за мислене (вероятно само клок и дата - 50%)  |
Това е доста добра идея, всъщност успях да открия кои от кабелчетата и петната са за изхода на слушаките, т.е. остават 4. Евентуално мога да открия и дигиталната маса... Сега ми идва на ум, че clock-а мога да го открия с осцилоскоп, стига наистина една от жичките да е clock. Кажи ми дали имаш идея как бих могъл да намеря петното, на което трябва да го сложа. Освен да отворя datasheet на някоя от схемите и да просвирвам м/у петно и пин на схемата. Само че си спомням, че тия схеми не можах да им намеря datasheet. Ще пробвам пак. Благодаря за съвета! Ще пиша пак какво е станало! |
|
|
 |
|