Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Трябва ми service за дистанционно SM-SF50
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gkirev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 21, 2004 21:04    Заглавие: Трябва ми service за дистанционно SM-SF50 Отговорете с цитат

Това е дистанционното управление към дискмен на Самсунг модел MCD-SF75. Един ден без да искам изстръгнах жичките от спойките на платката на дистанционното и сега не мога да ги възстановя. По всички сервизи ми отказват да го оправят, а то иначе си е напълно работещо. Трябват ми само съответствията цвят - петно на PCB-то. Дали някой ще може да ми помогне?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 7:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Това
Цитат:
изстръгнах жичките от спойките на платката на дистанционното
не го разбирам Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
gkirev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 13:13    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Това
Цитат:
изстръгнах жичките от спойките на платката на дистанционното
не го разбирам Rolling Eyes

Еми представяш си как жичките са запоени за платката. Е аз просто дърпайки кабела (не нарочно, разбира се) ги откъсвам от спойките, самите жички се скъсват. Сега разбра ли? Smile
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 13:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Това вероятно не е инфрачервено а някакво дистанционно с проводници или нещо такова.Колко са тези "жички" ??? Ако са само две то те са за батерията ???Поясни още малко защото явно си далеч от електрониката пък и ние не знаем за какво говориш точно.Ако има повреда по самата платка на това ДУ просто го изхвърли Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 13:33    Заглавие: Re: Трябва ми service за дистанционно SM-SF50 Отговорете с цитат

gkirev написа:
Това е дистанционното управление към дискмен на Самсунг модел MCD-SF75. Един ден без да искам изстръгнах жичките от спойките на платката на дистанционното

Това дистанционно седи на кабела на слушалките или на отделен кабел който се включва към дискмена . Така ли е ? Колко са жичките ?
gkirev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 16:05    Заглавие: Отговорете с цитат

sacho написа:
Това вероятно не е инфрачервено а някакво дистанционно с проводници или нещо такова.Колко са тези "жички" ??? Ако са само две то те са за батерията ???Поясни още малко защото явно си далеч от електрониката пък и ние не знаем за какво говориш точно.Ако има повреда по самата платка на това ДУ просто го изхвърли Very Happy

Батко, вярвай ми, не съм далеч от електрониката, ама хич даже... Теб кой те е учил, че дистанционните управления са само инфрачервени? (no offence). А и съм написал вече, че дистанционното иначе "си е напълно работещо". А 80лв. за ново не ми се дават.

Качвам всичко по темата, което имам + схема, за да разберете за какво става въпрос

Принципна електрическа схема на дискмена (но не и на дистанционното):
http://intersoft.hit.bg/discman/Schematic.pdf
Върнете се в началото
gkirev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 23, 2004 22:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво стана, никой ли не може да ми помогне?
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Окт 24, 2004 18:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Очевидно никой не знае. Пробвай да свържеш захранване, маса, изходите на слушалките и вече почти не останаха варианти за мислене (вероятно само клок и дата - 50%) Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Окт 24, 2004 19:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Хайде де колеги от К&К помогнете на човека не е толкова ценна тази информация ако я нямате на схема все имате по сервизите дискмен за ремонт виждате че колегата се е постарал да обясни проблема подробно и е доста вътре в техниката
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
gkirev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 7:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Филипов написа:
Очевидно никой не знае. Пробвай да свържеш захранване, маса, изходите на слушалките и вече почти не останаха варианти за мислене (вероятно само клок и дата - 50%) Smile

Това е доста добра идея, всъщност успях да открия кои от кабелчетата и петната са за изхода на слушаките, т.е. остават 4. Евентуално мога да открия и дигиталната маса... Сега ми идва на ум, че clock-а мога да го открия с осцилоскоп, стига наистина една от жичките да е clock. Кажи ми дали имаш идея как бих могъл да намеря петното, на което трябва да го сложа. Освен да отворя datasheet на някоя от схемите и да просвирвам м/у петно и пин на схемата. Само че си спомням, че тия схеми не можах да им намеря datasheet. Ще пробвам пак. Благодаря за съвета! Ще пиша пак какво е станало!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети