| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fortech Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 1:09 Заглавие: Ремонт на видеокамера ..... |
|
|
Здравейте , колеги !
Видеокамерата ми JVC GR-C7S (VIDEOMOVIE VHS C ) даде интересен дефект. Няма вертикална синхронизация нито на мониторчето си, нито телевизора има вертикална синхронизация, когато е включена в него.
Ще съм ви много благодарен , ако някои ми изпрати схема, или съвет къде точно да търся дефекта. Той си съществува и когато гледам и от видеокасетата. Смятам , че проблема е във " камерната "част от схемата, тъй като " видео " частта си записва и чете нормално, само дето няма синхро по вертикала. Имам нужда от схема,тъй като " камерната " част е сгъцкана на 3 платки, сглобени чрез куплунзи и е невъзможно да се пине с осцилоскоп или друг прибор.
Благодаря !!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 7:59 Заглавие: |
|
|
Старичък уред и вероятноста за ликажни кондензатори е голяма. Ако имаш опит за смяна на SMD електролити сменяй наред. _________________ Иво Банов |
|
|
 |
fortech Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 14:01 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съвета колега . Понякога и аз съм практикувал така . Би ли ме посъветвал от къде да намеря качествени SMD електролитни кондензаторчета. Тия са цилиндрични диаметър около 3--4 мм и не по-високи от 5 мм.
Благодаря. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 14:19 Заглавие: |
|
|
| Виж "Комет" какво могат да предложат,много често на мястото на алуминиевите по стари стават танталови нови,което е по добър вариант... |
|
|
 |
|