| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
1-wg Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 20:37 Заглавие: Искам да си направя зарядно за кола. |
|
|
Мисля да ползвам онея инпулсни трафове "дето ги продават за осветителни тела на 12 волта" евтини са 12-18 лева.
Та питах за един 160 ватов траф, нов струва 80-90 лева, това ме отказа да е с мрежов траф
Та така, копувам, инпулсният траф за 4 лампо по 90 вата, увеличавам малко броя на намотките в вторичната верига. " за да стане 14 волта"
и правя една схемичка компаратор, като се зареди акумулатора да гаси генерацията на блокинг генератора..
Как смятате, идеята имали хляб, или е по скоро научна фантастика.  _________________ подпис |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 22:45 Заглавие: |
|
|
И аз съм си мислил за такова нещо именно с такъв траф, ама за захранване на амп.Когато се опитах обаче да му изправя напрежението на изхода тороидчето почна да бучи, та аз са изплаших и толкова с опита.Иначе използвах шотки от PSU.А има и друга гадория-тея импулсни се задействат над определена мощност(включена). |
|
|
 |
1-wg Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 23:29 Заглавие: |
|
|
Нядявам се си ползвал високочестотен диод а не 1N4007 става и с транзистор..
и за еднораменен траф, трябва да е само еднопериоден изправител, схема грец губи смисъл. _________________ подпис |
|
|
 |
1-wg Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 23:55 Заглавие: |
|
|
Забрави за блокинггенератора с ударно възбуждане, прекалено е капризен от товарното съпротивление до толкова че ниското такава може да срине съсем генерациите.....
Етази схема я надрасках на бързо. http://store4.data.bg/voelkerball/pic/inpulsno.JPG и има много за дойскусоряване.
Но замисът е следният,
двураменен траф, с независимо "мултивибратарно въжбуждане" и верига за следене по напрежение "апък може и по ток да се сложи. _________________ подпис |
|
|
 |
dragon_hifi Опитен потребител

|
|
|
 |
1-wg Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 1:06 Заглавие: |
|
|
Хубо си го постнал но всички схеми са с мрежови трафове.
като изкючим тази http://cxem.net/avto/electronics/4-75-1.png която не ща да я коментирам даже.........
А мрежовият траф е много скъп елемент и не се намира, във варна няма мошни трафове и почват от 80 лева нагоре
п.п. имам едно работещо старо захранване за комп. 250 ватово и струва 14 лева  _________________ подпис |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 2:10 Заглавие: |
|
|
...но пък и бързи транзистори за 800В също са скъпи и трудно се намират. Не че съм привърженик на 50Хц траф, напротив, опазил ме Господ
идеята е добра като цяло, но иска доста доизкусуряване. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
1-wg Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 8:16 Заглавие: |
|
|
Аз от както видях заварачен апарат с импулсно захранване "плазмотрон"
който можеш да си го сложиш под мишницата, станах привърженик на импулсните.  _________________ подпис
Последната промяна е направена от 1-wg на Сря Фев 14, 2007 9:04; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 8:53 Заглавие: |
|
|
иМпулсно захранване, идва от импулс.  |
|