| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 19, 2007 10:57 Заглавие: Касов апарат DATECS MP50 сверяване на дата и час |
|
|
| Здравейте апарата е на една вризьорка в съседство незнаино по каква причина датата му е 09. 04. 07.и часа също е грешен имам инструкцията влизам в часовниковата таблица променям стойностите но на принера си печата старите дата и час.В тест на часа също ми показва стария час.Ако някой знае как стсва да помага. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 19, 2007 11:35 Заглавие: |
|
|
На всички касови апарати съгласно наредбата за да може да се свери часовника трябва да е направен дневен отчет с нулиране (запис във ФП). Ако пак избяга значи акумулатора е свършил - в сервиза. Може и хлебарките да са го напъплили здраво. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 19, 2007 12:24 Заглавие: |
|
|
Така пише и в инструкцията и аз така го правя но в сервиз благодаря. |
|
|
 |
jeronimo131 Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 20, 2007 16:57 Заглавие: re: |
|
|
| Колега ако си пускал дневен отчет с нулиране с тази дата си за нова памет за съжаление (протоколи, заверка в данъчното, малко кинти назад и т.н). Просто всички фискални памети са направени така, можеш да връщаш датата само до последния запис във ФП(демек до последния дневен отчет). |
|
|
 |
pav40 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 20, 2007 17:03 Заглавие: |
|
|
| Съгласно функционалните изисквания кум касовите апарати, датата не може да се връща по-рано от датата на последния отчет с нулиране. Така, че ако е правен дори и един отчет с дата след 20.02.07, то не може да се свери. Изхода е смяна на финансовата памет в сервиз. Ако няма такъв отчет при този модел е нужен физически запис. |
|
|
 |
|