| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Културен пич Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 21:29 Заглавие: Сканер Mustek 1200 UB май умря |
|
|
Aз вярвам, че до няколко години човечеството ще оре космоса с ракети.След като станах скромен притежател на 3G телефон за жълти стотинки и гледам близките с него, то всякакви мои фантазии и предсказания за близкото бъдеще са безпредметни.
В моя живот се натъкнах на малка несгода причинена от производ на жълтия брат.Това е сканер Mustek 1200 UB.Toва чудо се захранва от USB порта, което мен като възпитаник на ТМТ, а по късно на МОКЗТГИ ме дразни.Изтеглих драйвер за наличната ОС от едноимения тайвански производител и го инсталирах.След назанчаване на шофьор сканера светна в дежурен режим и до тук.При тест от контролния панел, той задейства като светва в три цвята с неонов отенък.Изминава в самото начало няколко сантиметра и съобщава с ОК.Сканерът е на един мой авер и как се е получило това не знам, но е работил.Лампата ли е изтощена, електроника и нещо друго?
Предварително благодаря за споделената помощ.
Позволете да довърша началната си мисъл.Само истинската любов е вечна.Тя е по-скъпа от солта.
Искрено ваш завинаги |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 13:01 Заглавие: |
|
|
| вземи си инсталирай някоя програма дето потдържа TWAIN и с нея пробвай да сканираш---например PhotoSHOP или ACDSee |
|
|
 |
Културен пич Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 21:43 Заглавие: |
|
|
Вече ще знам.Преди да реша нещо да отпратя във Вечните ловни полета ще питам в форумите.
batniky, вие просто сте ключа за тази мистика.Изтеглих ACDSee 8.0 и пробвах trial версията.Mustek 1200 UB оживя и сканира текстова страница, като изходния файл стана картинка.Подскажете безплатна лека програма, която сканираната страница да превръща в текст.
Не ми се пиратира PhotoSHOP или ACDSee.Най-вече в ACDSee не видях опция за сканиране на текст.
Много се радвам, че така се развиха нещата.И втори въпрос ме гложди.В момента кабелът му е подключен в USB 2.0 koнектор.Дежурният светодиод свети, но и сканиращата лампа свети в зелен неонов цвят постояно.USB kато порт е +5V, общ, data in, data out.Aз разглобих сканера и разгледах платката му.Има стабилизатор, 7805 чийто вход е съединен с комп. USB kабел чрез мъжко-женско съединение.Искам да сложа външен токоизправител.На сканера пише +5V, 500mA.С помощта на този мой токоизправител ще разтоваря захранването на компютъра.Ще го включвам при нужда и лампата няма да тлее постояно.Какво ще ме посъветвате?
Благодарсности |
|
|
 |
D.Kolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 22:07 Заглавие: |
|
|
ами сложи едно ключе някъде по корпуса отзад на скенера да прекъсваш 5-те волта на УСБ-то и външно захранване не ти трябва.
мощен и безплатен графичен редактор с twain е gimp. има версии за всички ОС.ако искаш програма която да ти конвертира сканираното в текст без аби файн рийдър няма да минеш  |
|
|
 |
Draki Нов потребител

|
|
|
 |
Културен пич Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 13:31 Заглавие: |
|
|
Здравейте
Изтеглих пакет драйвер и програма за въпросния модел от страницата на едноимения производите.Инсталирах.Програмата се нуждаела от асоциация.Подсказката за безплатния gimp, ACDSee и най-вече програмата за разпознаване на сканиран текст Abbey Fine Reader.С тяхна помощ сканера заработи.
Друга болка ме мъчи.Включвам го в предния usb порт на кутията.Той е 2.0.В заден подобен порт включвам модема за и-нет.Непонятно защо не виждам икона за изключване на сканера, а има само за модем? Става въпрос за безопасното изключване.Винът е СП1, с всички ъпдейти.Драйвер на чипсета е сложен.Дъното е Asus P5B-Plus.Да си призная същото се случва с фотоапарата, МР3 плейъра и нокия телефона ми.Не виждам въпросната икона.Когато изтегля кабела, за да изключа периферията, се чува звук за изключено устройство.Подскажете къде куца работата, защото това ме притеснява нещо да не каже пляк?
Благодаря на отзовалите се.Draki, ще разгледам предложените програми.При добри впечатления ще дам отговор. |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 18, 2007 11:51 Заглавие: |
|
|
А защо трябва да я виждаш? Нали си работи...какво ти пука _________________ Az sam |
|
|
 |
ppetroff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 19, 2007 23:32 Заглавие: |
|
|
ABBYY FineReader това е да го прехвърля направо в текст. _________________ Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
Културен пич Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 12:22 Заглавие: |
|
|
С ABBYY FineReader нещата са уточнениМога да добавя, че не различава азиатски текстове.Не знам с кирилицата какво е положението, но с латинските букви всичко е наред.
Позволете да се самоцитирам:
| Цитат: | | Друга болка ме мъчи.Включвам го в предния usb порт на кутията.Той е 2.0.В заден подобен порт включвам модема за и-нет.Непонятно защо не виждам икона за изключване на сканера, а има само за модем? Става въпрос за безопасното изключване.Винът е СП1, с всички ъпдейти.Драйвер на чипсета е сложен.Дъното е Asus P5B-Plus.Да си призная същото се случва с фотоапарата, МР3 плейъра и нокия телефона ми.Не виждам въпросната икона.Когато изтегля кабела, за да изключа периферията, се чува звук за изключено устройство.Подскажете къде куца работата, защото това ме притеснява нещо да не каже пляк? |
Нагледна картинка
В момента е включен сканер и фотоапарат.Те не присъстват в прозореца за безопасно изключване.
Лек ден |
|
|
 |
D.Kolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 15:46 Заглавие: |
|
|
това какво те притеснява. аз никога не съм го ползвал и до сега не е имало проблем с техниката.
за Аби файн рийдъра - ако искаш да четеш кирилица , ти трябва кирилски модул , същото е и за азиатския. ти имаш можеби само за латиница и затова нея я чете. не можеш да четеш повече от 1 тип едновременно т.е. само латиница или само кирилица. |
|
|
 |
|