|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dodo2000 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 22:06 Заглавие: Странни линии се появиха на екрана на телевизора |
|
|
Здравейте. Телевозорът ми е Panasonic TX-29PM11P, шаси GP2. Проблемът ми е следния. От два-три месеца, когато пусна телевизора на функция аудио-видео на екрана се появяват от една до няколко вертикални линии от горната част на екрана до долната с дебелина на линиите около 2 мм. Проблема го има не зависимо дали към телевизора съм вързал DVD, приемника ми за цифрова телевизия или сателитния приемник. Реших, че проблема е в кабела който от едната страна /тази която влиза в двд-то и приемниците е с чинчове/ а другата страна завървша със скарт букса и влиза в телевизора, но се оказа че и с друг кабел линните си ги има. Телевизора има три входа - два за скарт кабел и един S-Video. Пробвах с три различни кабела за трите входа, но не зависимо към кой вход е вързан кабела линиите си ги имаше. Единственото нещо, което мога да кажа за въпросните линии е, че като сменя да речем един кабел с друг местоположението на линиите по екрана се измества. Когато обаче телевизора не е в режим аудио-видео, т.е. е на кабелна телевизия тези линии ги няма. Искам да попитам дали може някой да помогне с информация на какво се дължи появяването на тези линии и как може да бъде решен проблема. Прилагам две снимки на които може да се види как точно изглеждат въпросните линии. http://img162.imageshack.us/my.php?image=img1396ua4.jpg и http://img443.imageshack.us/my.php?image=img1397qp8.jpg. Телевизора е на 6-7 месеца и още е в гаранция, но преди да го занеса на сервиз исках да чуя вашето мнение.
Поздрави. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 7:43 Заглавие: |
|
|
Откачи кабелната телевизия Ако се оправи то сложи "галваничен разделител" на входа на антенната букса.Включи и DVD в разклонител към същия контакт в който включваш и телевизора.Ако не сервиз  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
dodo2000 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 23:01 Заглавие: |
|
|
| Махнах кабела на кабелната телевизия, но чертите по екрана си останаха. Да разбирам ли, че най-добре ще е да занеса телевизора на сервиз. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 23:15 Заглавие: |
|
|
| dodo2000 написа: | | Махнах кабела на кабелната телевизия, но чертите по екрана си останаха. Да разбирам ли, че най-добре ще е да занеса телевизора на сервиз. |
Да.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|