| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 21:38 Заглавие: проблем със захранване |
|
|
Значи имам следния проблем:
От транфоматор (от телевизор Темп или нещо такова)сам изкарал 2 напрежения едно еднополярно 12в.и и 2 по 30в за двуполярно.Трафа съм го навил така че от средната точка ми излизат 2х6в. и по-натък 2х30в.
Дотук добре трафа си вади точно напреженията,но когато му закача грецовете с филтриращите кондензатори и започва да се товари трафа и да греят грецовете,но когато ги пусна по отделно (само еднополярното или само двуполярното напрежение)няма никакъв проблем.От какво може да е това според вас? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 21:58 Заглавие: |
|
|
Явно или от начина по който връзваш изправителите (как го правиш?) или от самите тях (по-малко вероятния вариант).
Не става много ясно (поне на мен ) как все пак си навил трафа, но нещо много станаха средните точки. | Цитат: | | Трафа съм го навил така че от средната точка ми излизат 2х6в. и по-натък 2х30в. |
|
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 13:30 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Явно или от начина по който връзваш изправителите (как го правиш?) или от самите тях (по-малко вероятния вариант).
Не става много ясно (поне на мен ) как все пак си навил трафа, но нещо много станаха средните точки. | Цитат: | | Трафа съм го навил така че от средната точка ми излизат 2х6в. и по-натък 2х30в. |
|
Греешкаа!!!Извинявам се много оправих фо вече проблема беше в свързването на изправителите  |
|
|
 |
|