| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 13:10 Заглавие: Шум в изображението на SANG 12.6 |
|
|
| Това са онези неприятни паразитни шумове които се виждат при тези телевизори при слаб сигнал,но при този телевизор са много високо ниво и се виждат и при нормален сигнал.Даже се появяват и на съседно работещия телевизор.Явно се генерират от захранването,понеже ги има на съседния телевизор и в дежурен режим.Някои от колегите мисля че се бориха с този проблем ,но така и не попаднах на такава тема.Някой преди мен се е борил с този телевизор,но не съм категоричен че е за този дефект,понеже тунера е разпояван и около МЧУ е здраво копано.Освен това на ИС на захранването между 5 и 8 краче е поставен допълнителен кондензатор 10 nF.Шума е по-слабо изразен в дециметровия обхват. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 14:24 Заглавие: |
|
|
| В момента ровя едно такова шаси около захранването.При мен проблема беше малко по друг .Като посуча шасито напреженията започват да пулсират.Но какво забелязах,китайците са направили една рационализация и са спестили C633 .Сложи си С 633-10nf и С614 1.5nf както са си по схема да ти е мирна главата.В Бекото от масата на тунера до уплетката която обира статичното електр. на кинескопа са пуснали два кабела .Като са ровили около STV 2249....47 където всъщност се намира междинната всъщност може да са объркали стойноста на някой от SMD неелектролитните конд.Също огледай около тунера дали някой от SMD eлементите не са разръчкани .Понякога когато STV то не работи като хората пак избива това смущение. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 14:31 Заглавие: |
|
|
| Е избива,избива ама да отиде до съседния телевизор който е на антена ,а този е на кабелната. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 14:36 Заглавие: |
|
|
| Тази схема TDA16846 излъчва страхотно,не се учудвай ,че смущава и съседни приемници.Направи си го както си е по схема пък да видим дали ще се промени нещо. |
|
|
 |
tehnika Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 14:39 Заглавие: |
|
|
| китаиците да не са забравили да сложат искрогасящите кондензатори на входа на захранването.огледаи филтрите на входа |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 14:40 Заглавие: |
|
|
| Сега видях грешката си,външния кондензатор замества С633 ,който е между 7 и 4 крак.сега ще му сложа едно SMD.Сложих ,няма промяна. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 16:20 Заглавие: |
|
|
Аз доста си играх за този дефект. Успех почти никакъв. Единствено с поставяне на блокче за самсунг-работата заспива. Темата е коментирана и друг път, не знам някой да има напредък по въпроса. Аз мисля, че проблема е в самата разработка на платката. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 16:24 Заглавие: |
|
|
Да ама защо има толкова много шасита 12.6 които работят без този проблем Значи има нещо конкретно в някои екземпляри  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
vladim Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 16:30 Заглавие: |
|
|
Имам си един SHARP 100Hz със същото смущение доста се порових
но без успех |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 16:53 Заглавие: |
|
|
| Според мен проблема е в некачествените SMD елементи ,които са сигурно и с голям толеранс. |
|
|
 |
|