| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 22:41 Заглавие: тв CROWN не помни каналите |
|
|
имам такъв обаче нещо не иска да помни каналите настроивам един канал минавам на друг и след като се върна отново на предния тои не се показва а настройката е в началото на 1вия обхват дали има някъква батерия по дъното или някаква памет на чип помогнете _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 23:15 Заглавие: |
|
|
Поне да беше написал модела на телевизора. Сменяй паметта ако е от рода на M???? непомня точно - поне за мен е рядко срещана и не се налага да се програмира предварително. Успех ако не съм збъркал модела  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 5:34 Заглавие: |
|
|
Провери дали имаш на паметта мисля на 1во или на 2ро краче минус 29 волта.Най често електролита дето го филтрира е ликажен и имаш около минус 10в.Това е при условие че телевизора ти е модел при който като му свалиш капака има две платки едната основната стои на дъното отдоло а другата с процесора и паметта е захваната на лявата страна на кутията.Много бегло си спомням но мисля че паметта беше нещо подобно 58655P просто ти пиша от дома а в сервиза имам и схемата и ако имаш затруднение пиши ще ти кажа точно елементите.Но послушай съвета на колегите и дай повече информация.Това се отнася и за други които задават въпроси нека да дават повече информация за да получават по бързо по точни отговори.
Да на 2ро краче трябва да имаш минуса .Тръгни от това краче и ще стигнеш до електролита . |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 10:27 Заглавие: плам65 |
|
|
| smeni pametta i rabotata 6te se opravi tq se zahranva s -33V и е изгоряла наи жероятно имах такъж проблем със съ6тата марка! |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 10:45 Заглавие: много ви благодаря |
|
|
благодаря за насоките и препоръките ще проверя всичко за което ми казвате но телевизорът ми е на село и го гледам само събота и неделя така че ако от тези неща не се оправи ще дам повече инфо. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |
RaMzEz` Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 19:15 Заглавие: Re: плам65 |
|
|
| pametta li se zahranva s +33v.aaaaa kolega.che ne razbrah???????? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 19:37 Заглавие: |
|
|
RaMzEz`, в един от въпросните телевизори (защото не е уточнено точно кой модел е) напрежението :
-първо не е +33v, а минус33V
-и второ не я захранва, а това е програмиращото напрежение (паметта е стара по NMOS технология)
То стана малко като във вица за Киркор и Гарабед, но дано си ме разбрал. |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 23:08 Заглавие: |
|
|
Не знам защо се мъчите да гадаете.kd503 не си е направил труда да каже какъв е модела,нито е указал шаси,нито се е опитал до попримери нещо.  |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 27, 2004 0:38 Заглавие: |
|
|
хей DICHI просто питам може да има някъква характерна повреда която може да се отстрани лесно а не разбра ли че сега няма как да отида на 80 км. и да погледна модела и да меря
все още ги уча тия телевизори и не съм навътре след 3/4 год надявам се и аз да помагам с туи онуи  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |
|