Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Купувам ZIF SOIC20

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 8:51    Заглавие: Купувам ZIF SOIC20 Отговорете с цитат

Купувам ZIF SOIC20. Предлагайте или насочвайте къде.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 17:18    Заглавие: Отговорете с цитат

провери тук
http://www.farnell.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 18:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Или www.digikey.com през www.akermann.bg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 18:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези са ми все някакви сложни. Акерман трябвало да се регистрирам, другите нещо трябва да тегля. Няма ли магазин да си поръчам и да ми го пратят по куриер и да не се занимавам с глупости? То още се не знае ще поръчвам ли, че като ме блъснат с цена и току виж преценя, че духалката си ми е номер 1.
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Мар 03, 2007 12:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ваклине Фарнел не иска нищо да дърпаш."Комет" работят с тях ще ти го доставят и ще ти го пратят по куриер.Откакто сме в Евросъюза са светкавични.Доставката е ден-два....Мойе да струва 30-40 лева,но колко време ще ти спести не е истина Laughing
http://uk.farnell.com/jsp/endecaSearch/partDetail.jsp?SKU=3286514
Малииии 80 кинта близо Shocked
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 03, 2007 17:23    Заглавие: Отговорете с цитат

А? И колко време ще ми спести?

Проблемът е друг. Нещо ми се попадна калпава партида ATTiny. Платката си е разработена да си го лепнеш и след това програмираш и ми отнема 3-4 минути на чип за лепене и програмиране. Ама като се оказва, че голяма част от чиповете работят по 30 секунди и много често дават грешка при запис, а втори опит няма (нещо с еепрома като го пишеш е свързано по последно предположение) то се налага да пускам духалката в ход. Да бяха през един дефектни, иди - дойди. Ама като сменям по 5 докато дойда на верния и платката се "влошава" от към външен вид. Та затова исках да ги напрограмирам предварително и което е за кофата поне да не съм го лепил.

80 кинта са си много все пак. Пък и са останали 15 чипа. 5 станаха, 10 са в кошчето и така. Следващите ще се постарая да са по-добри.

Отделно, че на линка който си ми дал си пише, че повече не се продава. Всички ги пишат вътршносхемно. Ако се пишеха като хората де.

Иначе 150 чипа миналата година записах и един нещо не иска, но това го минах в рамките на съвсем нормалното. Сега е ужас.
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Съб Мар 03, 2007 20:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако наистина е както казваш ATMEL ще ти подарят цокъл .... Лично аз ползвам ATtyni2313 , Attiny26 и досега не ми се е случвало подобно нещо .Все пак знае ли човек на какво ще попадне ...
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 03, 2007 20:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина е tiny2313. Наистина с BMW скенера програмирах над 150 чипа и един нещо не искаше да се програмира. Останалите бяха без проблем. Програмирам ги с последователен програматор. Не ми е останало време да си направя паралелен. Отделно към 100 и нагоре атмега 16. Пак със същия. И пак без проблем. Заедно със SOIC'а взех и 10 бройки DIP. Пак без проблем. Е тези SMD ми изядоха живота. Чак по едно време се усъмних в поялници, духалки, прегрявания, честота на кварца и т.н. Няма нищо общо с действителността. Тези дето си се пишат си ги писах колкото пъти си искам. Един за проба сигурно 50 пъти го писах, трих, писах и т.н. и си беше ОК. Другите изтрайват един запис и то не винаги до края. След това почват да ми пишат глупости, че тук писало, там не писало и след още малко време просто няма отговор. Цокълът даже ми трябва на заем. Докато дотъркам тази партида (пеняви се, не пеняви се ще ги ядем, както казват във вица) и евентуално докато се убедя, че следващата е читава. Трябва да масовизирам ремонтите на колата Опел. Ще преразгледам и цените за устройството. Социални ще ги правя. Народът се оказа, че не иска техника с бъдеще. Иска евтино и к'вот' стане.

Между другото, ако имаш нещо готово за паралелен програматор като схеми, софтуер и т.н. може да пуснем една партидка... Аз имам някакви бози, но не съм ги тествал. По тази причина искам нещо дето е тествано.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети