| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 21:32 Заглавие: тв. samsung ws-32z78r шаси S57A |
|
|
Ядовете му са ,че гори транзистора на ТХО кога си поиска. Фабричния беше 2SC5446.Единствената студена спойка беше на отоплението.Слагах му какви ли не 20 А транзистори от монитори,BU2527AX и все е тая. Мисълта за пробиващо тхо ми минава ама докато работи няма никакви ядове в изображението.Този фабричния да не е богопомазан за модела и да не стават други? _________________ Иво Банов |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 21:52 Заглавие: |
|
|
Предполагам не прегрява? Това си го проверил? Как ти се струва температурата след 30мин.? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 21:59 Заглавие: |
|
|
Започва да загрява ,но на радиатора има и двойка диоди ,който по-бърже загряват. Ненамирам схема да огледам за подробности.  _________________ Иво Банов |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 22:04 Заглавие: |
|
|
| bamze написа: | Започва да загрява ,но на радиатора има и двойка диоди ,който по-бърже загряват. Ненамирам схема да огледам за подробности.  |
Утрото е по мъдро от вечерта! Схема и сервизно ще се намерят. Жената ме гони от компа. Утре ще пиша, имам нещо на идея! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 22:27 Заглавие: |
|
|
| А кинескопа как е? На това шаси е много чест проблем (катодите окъсяват към отопление) и транзистора изгаря, евенуално с RGB стъпалото на проблемния цвят. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 22:49 Заглавие: |
|
|
Ами за целта може да вдигне отоплението от маса и да го остави така да бачка и ще разбере разбере.
Боостерния кондензатор и тангенсовия (тоя последователно на откл.с-ма предполагам си ги сменял).
А въпросния транзистор е все пак 8лв нищо не ти пречи да инвестираш скромната сума от 16лв за 2 транзистора(първия прежален-и втория да го сложиш когато се разбере ква е била белята за постоянно).В ешоп го има. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 22:29 Заглавие: |
|
|
Явно има ядове с тия кинескопи на LG Philips 32" 16:9 .След около 4 год. крият изненади. За месец 3 със скапани кинескопи за мене е много. _________________ Иво Банов |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 0:55 Заглавие: |
|
|
| От темата не разбрах дали и на трите гори транзистора или и трите са със "скапани" кинескопи. |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 8:57 Заглавие: |
|
|
| ako ви трябва схема мога да ви пратя |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 23:14 Заглавие: |
|
|
| И в крайна сметка в кинескопа ли е проблема и какво му има? Серийния номер или част от него можеш ли да напишеш? |
|
|
 |
|