| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 8:51 Заглавие: Купувам ZIF SOIC20 |
|
|
Купувам ZIF SOIC20. Предлагайте или насочвайте къде. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 18:38 Заглавие: |
|
|
Тези са ми все някакви сложни. Акерман трябвало да се регистрирам, другите нещо трябва да тегля. Няма ли магазин да си поръчам и да ми го пратят по куриер и да не се занимавам с глупости? То още се не знае ще поръчвам ли, че като ме блъснат с цена и току виж преценя, че духалката си ми е номер 1. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 12:57 Заглавие: |
|
|
Ваклине Фарнел не иска нищо да дърпаш."Комет" работят с тях ще ти го доставят и ще ти го пратят по куриер.Откакто сме в Евросъюза са светкавични.Доставката е ден-два....Мойе да струва 30-40 лева,но колко време ще ти спести не е истина
http://uk.farnell.com/jsp/endecaSearch/partDetail.jsp?SKU=3286514
Малииии 80 кинта близо  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 17:23 Заглавие: |
|
|
А? И колко време ще ми спести?
Проблемът е друг. Нещо ми се попадна калпава партида ATTiny. Платката си е разработена да си го лепнеш и след това програмираш и ми отнема 3-4 минути на чип за лепене и програмиране. Ама като се оказва, че голяма част от чиповете работят по 30 секунди и много често дават грешка при запис, а втори опит няма (нещо с еепрома като го пишеш е свързано по последно предположение) то се налага да пускам духалката в ход. Да бяха през един дефектни, иди - дойди. Ама като сменям по 5 докато дойда на верния и платката се "влошава" от към външен вид. Та затова исках да ги напрограмирам предварително и което е за кофата поне да не съм го лепил.
80 кинта са си много все пак. Пък и са останали 15 чипа. 5 станаха, 10 са в кошчето и така. Следващите ще се постарая да са по-добри.
Отделно, че на линка който си ми дал си пише, че повече не се продава. Всички ги пишат вътршносхемно. Ако се пишеха като хората де.
Иначе 150 чипа миналата година записах и един нещо не иска, но това го минах в рамките на съвсем нормалното. Сега е ужас. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 20:19 Заглавие: |
|
|
| Ако наистина е както казваш ATMEL ще ти подарят цокъл .... Лично аз ползвам ATtyni2313 , Attiny26 и досега не ми се е случвало подобно нещо .Все пак знае ли човек на какво ще попадне ... |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 20:44 Заглавие: |
|
|
Наистина е tiny2313. Наистина с BMW скенера програмирах над 150 чипа и един нещо не искаше да се програмира. Останалите бяха без проблем. Програмирам ги с последователен програматор. Не ми е останало време да си направя паралелен. Отделно към 100 и нагоре атмега 16. Пак със същия. И пак без проблем. Заедно със SOIC'а взех и 10 бройки DIP. Пак без проблем. Е тези SMD ми изядоха живота. Чак по едно време се усъмних в поялници, духалки, прегрявания, честота на кварца и т.н. Няма нищо общо с действителността. Тези дето си се пишат си ги писах колкото пъти си искам. Един за проба сигурно 50 пъти го писах, трих, писах и т.н. и си беше ОК. Другите изтрайват един запис и то не винаги до края. След това почват да ми пишат глупости, че тук писало, там не писало и след още малко време просто няма отговор. Цокълът даже ми трябва на заем. Докато дотъркам тази партида (пеняви се, не пеняви се ще ги ядем, както казват във вица) и евентуално докато се убедя, че следващата е читава. Трябва да масовизирам ремонтите на колата Опел. Ще преразгледам и цените за устройството. Социални ще ги правя. Народът се оказа, че не иска техника с бъдеще. Иска евтино и к'вот' стане.
Между другото, ако имаш нещо готово за паралелен програматор като схеми, софтуер и т.н. може да пуснем една партидка... Аз имам някакви бози, но не съм ги тествал. По тази причина искам нещо дето е тествано. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|