| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gmg_service Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 17:00 Заглавие: SONY KV-21C4D--странен проблем |
|
|
По това което имам шасито е BE5. Систава е:
Проц. SDA 5255-A024
Video. MPS-3400C-PP-C6
eep. 24W0
Проблемът е меко казано странен.Когато включа Тв. на търсене не спира на програми,а ги отминава.По време на самото търсене когато минава през каналите картината е чудна.Освен това и когато ги търся ръчно не ги помни.С оригиналният бин няма ни една запаметена програма.Изтрглих от нета бин за модела.С него има запаметени програми .На първа позиция има програма.Отивам на втора позиция(на която няма запаметена програма),връщам се на първа... черен екран.Звукът го няма. Натискам vol+ или vol- и звикът идва.
Ако някой разполага със сигурен бин или има идея...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 17:09 Заглавие: |
|
|
Всички Сонита тръгват с празна памет,така че сложете една нова памет и пуснете телевизора/евентуално ще потрябват настройки в сервиз но това после/ и ще разберете дали паметта е виновна. _________________ Димитър |
|
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 17:29 Заглавие: |
|
|
tyrsi po mejdinna chestota, polzwam komputar, koyto ne e moy i ne moga da mu sloja kirilica, sajalyawam  _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 17:32 Заглавие: Re: SONY KV-21C4D--странен проблем |
|
|
| gmg_service написа: |
Video. MPS-3400C-PP-C6
| Бъркаш.Това ти е чип за звукова обработка.И е MSP ,а не MPS.
Послушай Дима и сложи празна памет. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 19:24 Заглавие: |
|
|
| Влез в сервиз и направи AGC=33 и PLL=32,след това до тунера има контролна точка на която,при сигнал на антената,трябва да има напрежение 3 волта +- 0.3 и пробвай пак автоматична настройка. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 22:26 Заглавие: Re: SONY KV-21C4D--странен проблем |
|
|
| Bojilov написа: | | gmg_service написа: |
Video. MPS-3400C-PP-C6
| Бъркаш.Това ти е чип за звукова обработка.И е MSP ,а не MPS.
|
Да наистина объркал съм се. MSP е било.
Сложих празна памет,и ефекта разбира се е никакъв.Но стигнах до още няколко извода.С финната настройка се опитах да запаметя нещо и се оказа ,че помни но след като превключа две запаметени програми ,отново черен екран.Също като изкарам кабелната и отново я свържа пак черен екран(като изчезне видео сигнала). Свързах друг тв. към скарта и се оказа ,че там всичко е наред.И освен това звукът се появява чак след като натисна vol+ или vol- . |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 2:25 Заглавие: Re: SONY KV-21C4D--странен проблем |
|
|
| gmg_service написа: | | ...Свързах друг тв. към скарта и се оказа ,че там всичко е наред... | Това е важно. Кое е наред? Изхода от скарта на повреденото ТВ ли е наред или входа? Ако всичко е наред - трябва да провериш само 2-3 ключа. Успех! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 04, 2007 20:26 Заглавие: re |
|
|
След тежка и упорита борба ,резултата е 1 на 0 за мен.
Проблема се оказа почти незабележимо пукнато шаси.Покрай един от радиаторите.Та телевизорът вече работи.Не знам дали съм си въобразил но докато го сглобявах се самоизключи.Оставил съм го да работи,та утре ще видим  |
|
|
 |
|