Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Stylandia CTV-3792 ми разгони......

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 18:53    Заглавие: Stylandia CTV-3792 ми разгони...... Отговорете с цитат

Колеги,въпросната Стиландия ми разказа играта Embarassed Проблема е в първичната на захранването което е изпълнено с STR 41090.Самото то седи на отделна платка.С няколко думи ТВ-то не иска да тръгва,само прищраква релето(с него спират 220).300в има.Когато с уреда(може и изключен)допра до колектора на STR-a апарата тръгва и започва да си работи,спираш,пускаш 10-15 пъти няма проблем.На 16 пак не ще,пак с уреда и всичко от начало Crying or Very sad Викам си "мързелив"STR,да ама не!Там са 15-на елементи какво ли не смених и не ще.Освен да дам на клиента уреда Wink Приемам всякакви идеи и мнения.Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 19:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега, STR смени ли го.По същия начин едно JVC ме мъчи и докато не смених STR не проработи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 19:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега аз лично имам такъв телевизор.
Наистина този STR му е болното място.Преди време ми беше скъсал нервите.При мен постоянно гореше.Сменях го няколко пъти докато улуча читав.Помня само че последният път беше двойно по-скъп,но от тогава вече 2 год. не е имало проблеми.
Все пак смени му и транзисторчето дето е до STR-a -V801-BC338.
Провери и схемата за 5-те волта.Тя се захранва от допълнителното трафче.Между другото от там се захранва и схемата за включване на релето.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети