| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 04, 2004 20:07 Заглавие: Фунай 2000 МК8 -няма яркост |
|
|
Накратко образа е нормален но слаба яркост,напреженията са нормални,нямат пулсации,на катодите има 85-90 В.При опит за увеличаване на яркостта от ТХО то (screen pot) се увеличава малко но започва да се вижда обратния ход и се нарушава цветовия баланс.Захранването на видеоусилвателите е 165 В. ,видео-процесора е ТА87580 ако съм го прочел добре по схемата ,на Тошиба.
Дали някой може да подскаже в каква насока да се гледа? Утре смятам да му пусна сигнал от генератор и да видя амплитудата на катодите! Благодаря за идеите предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 04, 2004 20:39 Заглавие: |
|
|
Хубаво е ако имате уред да измерите емисия на кинескопа/може да пробвате да дадете на маса за кратко катодите/защото е възможно да е кинескопа.По памет мисля,че в този модел няма тример потенциометър"sub brt"както на МК7,който се намира на платката на кинескопа. _________________ Димитър |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 04, 2004 20:41 Заглавие: |
|
|
| Ако правилно съм прочел до тук става въпрос за износен кинескоп - може да пробваш да вдигнеш малко отоплението за проба но няма гаранция че ще има кой знае какъв ефект. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 04, 2004 23:53 Заглавие: |
|
|
| dima написа: | | Хубаво е ако имате уред да измерите емисия на кинескопа/може да пробвате да дадете на маса за кратко катодите/защото е възможно да е кинескопа.По памет мисля,че в този модел няма тример потенциометър"sub brt"както на МК7,който се намира на платката на кинескопа. |
Аз имам такъв уред (MUTER BMR 2005) за измерване и регенерат на кинескопите. Струваше бая пари (над 2000 лева) но ми върши чудесна работа. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2004 18:08 Заглавие: "бре бре,май че ще вали" ( М Пух) |
|
|
| Май че наистина ще трябва да се сменя кинескоп ,някой знае ли къде може да се купи А48 по тънко ,че е на бащата на мой колега ,пенсионер ? Даването на катодите на маса показа ,че само зелената пушка дава ярък екран ,после е червената с частичен и синятя е няй зян! Токио не мога да го пратя в Ямбол ,пък и регенерацията е малко несигурна работа ,ако има някой подобен уред в София може да пробваме! Това е засега ,благодаря на всички! |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2004 22:04 Заглавие: |
|
|
| ако емисията на киното е добра или ако е станало от веднъж обърни внимание на един ценер за 20волта мисля си беше от трети крак на тхо. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 07, 2004 19:41 Заглавие: |
|
|
| Аз имам нови такива кинескопи SAMSUNG. Цена 60 лева, транспорта е за твоя сметка. |
|
|
 |
|