Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Захранване на аларма

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2007 1:46    Заглавие: Захранване на аларма Отговорете с цитат

Здравейте , трябва ми стабилно и добре работещо захранване за алармена система. По точно трябва ми някаква схема за дозареждане на акумулатор (12в. , 1.2ah) от мрежовото напрежение , когато спре тока алармата ми (ття е на 12в.) да продължава да се захранва от акумулатора , а когато има 220в. и алармата се включи да се захранва пак от акумулатора , т.е. трябва ми схема на добро дозарядно.

Направих схемата на Млад конструктур , за табелата авариен изход (от нея зех само часта с дозарядното) но ми се скапа акумулатора след 1 година.

Ако някой има схема на фабрична алрмена система да видя как става ще е още по добре Smile
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2007 10:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва ти зарядно на 13,8 V-т.е. захранвай си алармата с такова напрежение и през диод го подай на акумулатора.Той трябва да е на постоянен подзаряд.Затова може би твоят се е скапал. Idea Ползвай 7812,като към маса го вържи през един светодиод и последователно на него-1N 4148 Idea

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2007 12:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Трябва ти зарядно на 13,8 V-т.е. захранвай си алармата с такова напрежение и през диод го подай на акумулатора.Той трябва да е на постоянен подзаряд.Затова може би твоят се е скапал. Idea Ползвай 7812,като към маса го вържи през един светодиод и последователно на него-1N 4148 Idea

E значи трябва да права и захранване за алармата което ше ми коства траф поне 2А (дори и повече , защото сирената и ламапта дърпат много) , с което се увеличават габаритите. А пък дозарядното не трябва ли да е 1/20 от капацитета на акумулатора - тоест около 50ма. как да огранича от трафа тока на 50ма. за дозарядно.
И няма ли вариант на схема без траф - като тая на мк дето е правих за аварииното осветление - тя си е дозарядно , но нз що се скапа акумулатора.
Най добре ще е да вида от фабрична схема - но немога да намера.
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2007 16:45    Заглавие: Отговорете с цитат

getzata написа:
E значи трябва да права и захранване за алармата което ше ми коства траф поне 2А (дори и повече , защото сирената и ламапта дърпат много) , с което се увеличават габаритите.
Мисля че не е нужно сирената и лампата да свирят и светят непрекъснато, най-малкото защото ще дразнят съседите.
getzata написа:
А пък дозарядното не трябва ли да е 1/20 от капацитета на акумулатора - тоест около 50ма. как да огранича от трафа тока на 50ма. за дозарядно.
Не е необходимо. След като се зареди акумулатора, тока ще падне почти до нула.
getzata написа:
И няма ли вариант на схема без траф - като тая на мк дето е правих за аварииното осветление - тя си е дозарядно , но нз що се скапа акумулатора.
Ами има, ти си я правил, но ти се е скапал акумулатора защото не си стабилизирал напрежението на 13.8-14 волта.
getzata написа:
Най добре ще е да вида от фабрична схема - но немога да намера.
Виждал съм много схеми на хартиен носител и всичките представляват стабилизиран токоизправител 13.8 до 14 волта, 1 до 3.5 ампера за различните модели алармени централи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2007 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Aми да-трябва траф-аз ползвам 16-18V/0,5-1А.Като свирне сирената и светне лампата,токът се дърпа основно от акумулатора,тъй като той е с по-ниско изходно съпротивление от стабилизатора.Пък и Чав ти напомни-обикновено алармата не е задействана.Ако пък се юрка често-значи нещо не е така както трябва.Няма как да се мине без свястно захранване-нито с алармата ти,нито с нещо друго сериозно!В същност,прав си-трябва да ти нарисувам схемата,защото нещата не са толкова прости-има още два диода и т.н.Утре ще гледам да я свърша тая работа и да ти я пратя.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2007 19:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Aми да-трябва траф-аз ползвам 16-18V/0,5-1А.Като свирне сирената и светне лампата,токът се дърпа основно от акумулатора,тъй като той е с по-ниско изходно съпротивление от стабилизатора.Пък и Чав ти напомни-обикновено алармата не е задействана.Ако пък се юрка често-значи нещо не е така както трябва.Няма как да се мине без свястно захранване-нито с алармата ти,нито с нещо друго сериозно!В същност,прав си-трябва да ти нарисувам схемата,защото нещата не са толкова прости-има още два диода и т.н.Утре ще гледам да я свърша тая работа и да ти я пратя.

Мерси , ако имаш възможност ми прати схемата на захранването което ползваш ти Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети