| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kipars Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 11:14 Заглавие: схема за дисплей на cd-rom oт PC |
|
|
значи имах 1 сд за компиютър с плей бутон , бутон за смяна на песните и 2 за реголиране на звука и си изрових 1 схема затова как да го сваржа в колата и се оказа много лесна за изработване(първата ми направена платка)
и се питам има ли как на някакъв дисплей да ми показва името на песента която въспроизвежда
ако някои знае как става нека да ми го обясникато на индианец защото съм нов в бранша макар че това уча но не сме стигнали до кой знае какво ниво в даскало
благодаря предвариелно  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 14:19 Заглавие: |
|
|
Честитито за първата ти платка, ама ми се струва, че искаш да скочиш много нависоко. Имам чувството, че не осъзнаваш с какво искаш да се захванеш.
Първо натрупай усилено знания за да не се чувстваш като индианец, защото "станаха малко индианец, много вожд"  _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 16:41 Заглавие: Re: схема за дисплей на cd-rom oт PC |
|
|
| kipars написа: | | ...има ли как на някакъв дисплей да ми показва името на песента която въспроизвежда... |
CD-ROM устройството работи само с Аудио дискове, в които няма записано името на песента.
Максималното, което можеш да постигнеш, е индикация на номера/общото време на песента в момента.
> CD Player от CD Rom за компютър _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 17:16 Заглавие: |
|
|
http://g-a-v.pisem.net/cdplr.htm
Гледам че са го измислили да чете и песните, но този чип (контролера) трябва да се програмира. За целта ти е нужен програматор. Или някой колега, който ще ти го програмира вероятно срещу заплащане. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 17:41 Заглавие: Re: схема за дисплей на cd-rom oт PC |
|
|
| Private написа: | | kipars написа: | | ...има ли как на някакъв дисплей да ми показва името на песента която въспроизвежда... |
CD-ROM устройството работи само с Аудио дискове, в които няма записано името на песента.
Максималното, което можеш да постигнеш, е индикация на номера/общото време на песента в момента.
> CD Player от CD Rom за компютър |
Може и на аудио диск да се запише името на песента. CD TEXT мисля че му викаха. Ама много е сложно и трябва да си на ТИ с електроникаа за да го направиш със CD ROM от компютър. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
|
|
 |
|