Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

схема за дисплей на cd-rom oт PC

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kipars
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: svishtov

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 11:14    Заглавие: схема за дисплей на cd-rom oт PC Отговорете с цитат

значи имах 1 сд за компиютър с плей бутон , бутон за смяна на песните и 2 за реголиране на звука и си изрових 1 схема затова как да го сваржа в колата и се оказа много лесна за изработване(първата ми направена платка)
и се питам има ли как на някакъв дисплей да ми показва името на песента която въспроизвежда
ако някои знае как става нека да ми го обясникато на индианец защото съм нов в бранша макар че това уча но не сме стигнали до кой знае какво ниво в даскало
благодаря предвариелно Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 14:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Честитито за първата ти платка, ама ми се струва, че искаш да скочиш много нависоко. Имам чувството, че не осъзнаваш с какво искаш да се захванеш. Crying or Very sad Crying or Very sad
Първо натрупай усилено знания за да не се чувстваш като индианец, защото "станаха малко индианец, много вожд" Smile
Private
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 16:41    Заглавие: Re: схема за дисплей на cd-rom oт PC Отговорете с цитат

kipars написа:
...има ли как на някакъв дисплей да ми показва името на песента която въспроизвежда...

CD-ROM устройството работи само с Аудио дискове, в които няма записано името на песента.
Максималното, което можеш да постигнеш, е индикация на номера/общото време на песента в момента.

> CD Player от CD Rom за компютър
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 17:16    Заглавие: Отговорете с цитат

http://g-a-v.pisem.net/cdplr.htm

Гледам че са го измислили да чете и песните, но този чип (контролера) трябва да се програмира. За целта ти е нужен програматор. Или някой колега, който ще ти го програмира вероятно срещу заплащане.
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 17:41    Заглавие: Re: схема за дисплей на cd-rom oт PC Отговорете с цитат

Private написа:
kipars написа:
...има ли как на някакъв дисплей да ми показва името на песента която въспроизвежда...

CD-ROM устройството работи само с Аудио дискове, в които няма записано името на песента.
Максималното, което можеш да постигнеш, е индикация на номера/общото време на песента в момента.

> CD Player от CD Rom за компютър

Може и на аудио диск да се запише името на песента. CD TEXT мисля че му викаха. Ама много е сложно и трябва да си на ТИ с електроникаа за да го направиш със CD ROM от компютър.
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 17:56    Заглавие: Отговорете с цитат

мхм...
ама не всички фабрични дискове са записани със CDText, щото трябва да се лицензира от Сони, и мисля че и не всички устройства го четат по същата причина.

http://en.wikipedia.org/wiki/CD_Text
http://web.ncf.ca/aa571/cdtext.htm

П.С. С Nero-то обаче се записва CDText Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети