|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SkiGeorgi Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 31, 2007 18:39 Заглавие: Аудио за кола-въпроси. |
|
|
| От известно време ми се върти една идея в главата за аудио в колата.Направих си усилвател на НЕОМОНТАНА 2Х40 12 V за компютъра и останах доста доволен.Сега се навивам да слагам нещо подобно, но по-изкусурено.Идеята е следната:слагам 2 колони за усилвателя 2Х40 и един бас за усилвател 1Х70 също на тази фирма.Преди усилвателите мисля да сложа тонкоректор.Горе-долу колко вата говоеители ще ми препоръчате за тези усилватели?Знам, че се слагат филтри преди колоните.Схеми може ли да ми дадете, така че на баса да вади някъде до 500 Hz или нещо такова?И един страничен въпрос-как басът вади само ниските честоти?!? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 31, 2007 18:49 Заглавие: Re: Аудио за кола-въпроси. |
|
|
| SkiGeorgi написа: | | ...Схеми може ли да ми дадете, така че на баса да вади някъде до 500 Hz или нещо такова?И един страничен въпрос-как басът вади само ниските честоти?!? |
Тия схеми се викат честотни филтри, в случая нискочестотни, и отрязват всичко що е по-голямо от граничната честота. Това се подава на усилвателя на баса и затова басът вади само ниските честоти.
Конкретно за схемите - някой друг да помага, аз не разбирам. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|