Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Някой реализирал ли е тонкотектор с AN5836?(неомантана)

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kalin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 22, 2007 0:41    Заглавие: Някой реализирал ли е тонкотектор с AN5836?(неомантана) Отговорете с цитат

http://www.neomontana-bg.com/kit161.htm
Някой има ли впечатления от този тонкоректор?
Аз го пробвах и се отчаях такъв брум има че нямам думи !? Та реших да питам при мен ли е проблема или просто схемата е такава?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
BuRnOuT_BG
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Мар 22, 2007 14:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Не си вързал както трябва масите, вероятно е от това Wink Иначе за Low-Fi става тонкоректора Laughing

Eто ти една схема, която е много по-добра според мен:
http://www.national.com/images/pf/LM1036/00514203.pdf
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 22, 2007 21:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Правил съм я към крайно със TDA7294 ,работи перфектно ,проблема ти е някъде в монтажа ,захранването ,масите и.т.н.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 22, 2007 22:50    Заглавие: Тонкоректор Отговорете с цитат

Аз го правих преди. Работи супер и няма никакъв брум. Оправи си масите или захранването. Тонкоректора работи супер! Wink Smile
Върнете се в началото
kalin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2007 0:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Хъм... странно!
Масите са доста стабилни захранването как ли не го филтрирах(с грец, капацитети, стабилизатор и пак капацитети)!
Ще се помъча още малко пък ще видим, дайте някое друго предложение за тонкоректор по възможност с моно потенциометри 10ком Rolling Eyes
Върнете се в началото
alexandro28
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2007 10:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Просто смени производителя на китове.Наскоро имаше пусната тема за усилвателя на "Неомонтана" с TDA7293,и естественно с идеята ,че не тръгвал ,аз тогава леко се сопнах на колегата,че е объркал нещо ,но преди 2 дни приятел купил 2 кита с идеята да ги вгради в стар "Техникс" ,с проблемно крайно стъпало и ето резултата :
1.Цената на кита е 9.00лв ,а само читав чип струва 11.50лв ( в магазините).
2. На единият чип пишеше "TD7293",на другия "TDA7293" -Чиста проба ментета.
3. Печатната платка е под всякаква критика ,елемнтите към кита ,абсолютен " сбирщайн" :!.
4.Резулата .първият чип се взривил две секунди след пускане,вторият направил опит да тръгне с яко греене на сериозен радиатор и дотам".Захранването било +30/-30 волта .и колегата определено знае какво прави,е повече има ли смисъл да се коментира.
Приятелски съвет ,хвърли го в гюма и си потърси нещо друго-по читаво Idea
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2007 11:21    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз имам дно въпросче за този тонкоректор Very Happy
Проблем ли ще е ако сложа вместо 10ком потенциометри 47ком?Това няма да навреди на нормалната му работа,нали?
Върнете се в началото
kalin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 01, 2007 19:04    Заглавие: Отговорете с цитат

alexandro28 относно TDA7293 може да се намери на цена до 6лв в Електронинвест, реализирал съм стъпало с него и нямаше никакви ядове!
Върнете се в началото
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 01, 2007 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също съм направил доста китове на"Неомонтана"и досега не съм имал никакви проблеми!
Върнете се в началото
alexandro28
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 7:40    Заглавие: Отговорете с цитат

kalin написа:
alexandro28 относно TDA7293 може да се намери на цена до 6лв в Електронинвест, реализирал съм стъпало с него и нямаше никакви ядове!

Хмм,така е но правил ли си анализ на АЧХ-то ,както и да е не искам да коментирам ,тъй като както вече писах мой приятел сподели с мен ,а снощи сподели ,че е налепил схемата на универсална платка с чип от 11лв от (КСП) ,както е по Datasheet-a и всичко се е успало ,питах го дали не е объркал нещо по платките ,каза ,че днес ще коригира стойностите на елементите ,ще сложи новият чип и ще даде резултат... Rolling Eyes
П.С. лично мое мнение е ,че китовете на " Хобикит" ,'младконструктор" и "Добрикит" са по "пипнати" ,е да малко по скъпички ,но смятам има защо...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети