| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 0:41 Заглавие: Някой реализирал ли е тонкотектор с AN5836?(неомантана) |
|
|
http://www.neomontana-bg.com/kit161.htm
Някой има ли впечатления от този тонкоректор?
Аз го пробвах и се отчаях такъв брум има че нямам думи !? Та реших да питам при мен ли е проблема или просто схемата е такава? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 21:40 Заглавие: |
|
|
| Правил съм я към крайно със TDA7294 ,работи перфектно ,проблема ти е някъде в монтажа ,захранването ,масите и.т.н. |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 22:50 Заглавие: Тонкоректор |
|
|
Аз го правих преди. Работи супер и няма никакъв брум. Оправи си масите или захранването. Тонкоректора работи супер!  |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 31, 2007 0:32 Заглавие: |
|
|
Хъм... странно!
Масите са доста стабилни захранването как ли не го филтрирах(с грец, капацитети, стабилизатор и пак капацитети)!
Ще се помъча още малко пък ще видим, дайте някое друго предложение за тонкоректор по възможност с моно потенциометри 10ком  |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 31, 2007 10:40 Заглавие: |
|
|
Просто смени производителя на китове.Наскоро имаше пусната тема за усилвателя на "Неомонтана" с TDA7293,и естественно с идеята ,че не тръгвал ,аз тогава леко се сопнах на колегата,че е объркал нещо ,но преди 2 дни приятел купил 2 кита с идеята да ги вгради в стар "Техникс" ,с проблемно крайно стъпало и ето резултата :
1.Цената на кита е 9.00лв ,а само читав чип струва 11.50лв ( в магазините).
2. На единият чип пишеше "TD7293",на другия "TDA7293" -Чиста проба ментета.
3. Печатната платка е под всякаква критика ,елемнтите към кита ,абсолютен " сбирщайн" :!.
4.Резулата .първият чип се взривил две секунди след пускане,вторият направил опит да тръгне с яко греене на сериозен радиатор и дотам".Захранването било +30/-30 волта .и колегата определено знае какво прави,е повече има ли смисъл да се коментира.
Приятелски съвет ,хвърли го в гюма и си потърси нещо друго-по читаво  _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 31, 2007 11:21 Заглавие: |
|
|
И аз имам дно въпросче за този тонкоректор
Проблем ли ще е ако сложа вместо 10ком потенциометри 47ком?Това няма да навреди на нормалната му работа,нали? |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 01, 2007 19:04 Заглавие: |
|
|
| alexandro28 относно TDA7293 може да се намери на цена до 6лв в Електронинвест, реализирал съм стъпало с него и нямаше никакви ядове! |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 01, 2007 21:38 Заглавие: |
|
|
| Аз също съм направил доста китове на"Неомонтана"и досега не съм имал никакви проблеми! |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 02, 2007 7:40 Заглавие: |
|
|
| kalin написа: | | alexandro28 относно TDA7293 може да се намери на цена до 6лв в Електронинвест, реализирал съм стъпало с него и нямаше никакви ядове! |
Хмм,така е но правил ли си анализ на АЧХ-то ,както и да е не искам да коментирам ,тъй като както вече писах мой приятел сподели с мен ,а снощи сподели ,че е налепил схемата на универсална платка с чип от 11лв от (КСП) ,както е по Datasheet-a и всичко се е успало ,питах го дали не е объркал нещо по платките ,каза ,че днес ще коригира стойностите на елементите ,ще сложи новият чип и ще даде резултат...
П.С. лично мое мнение е ,че китовете на " Хобикит" ,'младконструктор" и "Добрикит" са по "пипнати" ,е да малко по скъпички ,но смятам има защо... _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
|