| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 07, 2007 18:54 Заглавие: VGA to TV Scart |
|
|
http://www.electronics-lab.com/projects/pc/012/index.html
Това каквото си мисля ли е ? > Преобразува сигнала от изхода за монитор на видеокартата в такъв който е "удобен" за scart-а на тв приемника. И ако е това каква ще е максималната резолюция ,защото тази на композитния сигнал от тв аута на видеокартата 300 и няколко реда малко не ми достига. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rado__ Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 18:18 Заглавие: не си губи времето- няма смисъл |
|
|
Това е схема за съгласуване на VGA сигнала (по-точно нивата на синхросигналите) към телевизора (видео или тям подобни). Трябва да можеш да подкараш картата с режим много близък по параметри на синхрото до този на видеосигнала. Почти невъзможно в Уин.
Абе не си губи времето- беше актуално когато един ТВ-изход струваше 50лв. отгоре. |
|
|
 |
D.Kolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 20:36 Заглавие: |
|
|
максималната за пал е 720х576@50hz и има софт за тая работа
1.няма да имаш контролен сигнал на монитор
2.повечето видеокарти са капризни и въобще няма да включат на тоя режим
3.телевизора ти 99% няма да има РГБ вход на скарта
4.синхронизацията може само с резистори да се направи |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 12:19 Заглавие: |
|
|
Ако по този начин постигна 720х576@50hz ще ми сърши работа понеже там където искам да го използвам нямам монитор (много се краде ) и винаги като излизам скривам компютъра в едно скривалище със секретни ключалки.Та аз и сега си го ползвам на тв-аут компютъра ,но малко ми е слаба тази резолюция 320 на 576 която се получава на композитния видео сигнал през чинча.
Та телевизора е funai mk 7 tv 2000 (дано да съм го уцелил) ,а видеокартата е geforce 6600 128 бит 128 мб asus .Ще тръгне ли този тв. в такъв режим през скарта?
| D.Kolev написа: | максималната за пал е 720х576@50hz и има софт за тая работа
|
Ако правилно разбирам значи по софтуерен начин може да си ползвам пак тв-аута и "чинч" входа и да получа резолюция 720х576@50hz така ли е ?
п.с мерси за разясненията  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 13:04 Заглавие: |
|
|
Какво ще правиш на тоя смотан фунай? Повече от 320Х200 няма да изкараш въобще и то ако му преработиш входовете и МЧУ. Няма резистори на входа и видеокартите въобще не го броят и освен това не запушва хубаво МЧУ при AV режим и меси картините. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 13:10 Заглавие: |
|
|
В сайта има направено описание на всичкото и казват че работи на нормални резолюции... Вече съм си купил няколко броя 7486, имам SCART и VGA кабел, тия дни като ми остане повечко време ще го пробвам дали наистина бачка. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 14:39 Заглавие: |
|
|
през тв-аута би трябвало да е същата резолюцията - нали е ПАЛ
разлика няма да има |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 15:08 Заглавие: |
|
|
| D.Kolev написа: | през тв-аута би трябвало да е същата резолюцията - нали е ПАЛ
разлика няма да има |
Явно ниската резолюция идва от това че сигнала трябва да е композитен което някак си го ограничава на 300 и няколко реда.
| Филипов написа: | | Какво ще правиш на тоя смотан фунай?. |
Верно ,че е много смотан ,но с това разползагам пък и ми е подарък е 1 месец борих захранването(пак си прави номера де) и сега му се радвам , не е като 14".А това ,че не запушва мчу при AV режим обяснява "артефактите" който понякога се явяват.Ей жалко последен въпрос все пак възможно ли е на приличен тв. със скарт да се получи резолюция 720х576 с тази схемка?
п.с. Milen_haskovo да се похвалиш какво е излязло и най вече дали може да се чете нормален текст под windows на тв 14" или 21" _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 15:45 Заглавие: |
|
|
изхода ти през тв аута е ес-видео - 720х576 50хз за ПАЛ.
заниманието е излишно щото
1.най-вероятно нямаш РГБ на скарта
2.солидни проблеми със синхронизацията
3.дори и да успееш , качеството няма да е по-добро.
ПП
някои видеокарти могат да изкарват направо композитна синхронизация, така че схема изобщо не е нужна. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 18:19 Заглавие: |
|
|
| За резолюцията може да използваш Power Strip |
|