Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Електрон-380

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 10, 2004 14:33    Заглавие: Електрон-380 Отговорете с цитат

Колеги,от години съм събрал вече 4 платки ВО от Е-380,които нямат
оправия и се държат по един и същи начин-леко свили-отгоре с подгъв а понякога и обр ход отгоре-приемам идеи всякакви-транзисторите и диодите са здрави,електролитите са сменяни.Благодаря ви предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Сря Ное 10, 2004 17:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Вероятно имат краен транзистор с влошени параметри.Смени и електролита във волтодобавката май 100 микро беше и е в близост до крайните .Успех Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Ное 10, 2004 18:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега аз въпросите с платките на Електрон ги реших кардинално като вече съм изкупил над 20 броя телевизори с изтощени кинескопи за по 15 до 20 лв. и разполагам с всики видове блокове.Тия вертикални платки действително дават тоя дефект и той може да е от много неща.Имал съм случай от С9 и С17 ако платката е МК-1-1
и най вече диодите Д3 Д2 Д4 Д6 в близост до КТ805.Аз ги познавам по това че както работи телевизора и е свил като поусуча диода с по яки пинсети то който е дефектен закратко време се получава нормална картина но най добре ги смени .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети