Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Монитор HP p1130 (еквивалент на Sony f520) - сходимост

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
petar nikolov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 11:44    Заглавие: Монитор HP p1130 (еквивалент на Sony f520) - сходимост Отговорете с цитат

(Аз съм начинаещ, така че много неща не са ми ясни. Но ако има кой да обясни или откъде да прочета - ще разбера. Проблемът е че познанията ми са предимно теоретични - почти нямам практика.)

Изобщо мониторът има много добри - фокусировка и чистота на цвета, но има проблем със сходимостта.

Мониторът има нужда главно от настройка та сходимост от вида YCH - както е обозначено в упътването на Sony GDM F520 (понеже не намерих такова за HP p1130). Т.е. вертикалните червени и сини линии не са успоредни и е невъзможно да се настрои сходимостта на вертикалните линии по целия екран от OSD менюто.

Но както е дадено в горното упътване, на кинескопа има само следните органи за настройка:
XCV, TLH, H.TRAP, TB-PIN.

А по принцип са изобразени диаграми, които казват какво представляват следните видове настройки:
XCV, XBV, TLH, TLV, YCH, YBH
без да е описано как именно се извършват.
А за мен точно тези настройки са от значение.

----------
В този случай въпросът ми е:
Как е извършват горните настройки?

1. Със SoftJig - http://monitor.net.ru/forum/softjig-monitors-info-37230.html

2. От сервизното меню (В което не знам как се влиза.)

3. С четириполюсния и/или шестполюсния магнит.

4. По друг начин?

----------
Ето картинка от упътването на Sony GDM F520:

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 17:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако си го отварял на ТХОто колко тримера има? Врътни леко фокус1 и фокус2 и виж какво ще стане.
Върнете се в началото
petar nikolov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 11, 2007 10:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм го отварял, но както е по сервизното упътване на Sony f520, трябва да има два тримера:

1. хоризонтален фокус
2. вертикален фокус

А то не и нужно да се отваря. Тези тримери са достъпни с достатъчно тънка отверка - през вентилационните отвори на корпуса. Нищо не става. По-добър фокус не може да се получи, а сходимостта на цветовете не се влияе от фокусировката.

Но както казах вече, не е там проблема - фокусът е идеален, няма сходимост. Вертикалните червени и сини линии не са успоредни, иначе са идеално фокусирани. Т.е. ако се пресичат в центъра на екрана, то горе червеното е в дясно а долу е в ляво.

И хоризонталните линии не са идеално сходящи, но в сравнение с вертикалните е направо нищо.

Наточността на сходимост достига 1mm в горната част на екрана.

Добре де никой ли не е имал проблеми със сходимост, ако не точно с този модел, поне с друг модел на Sony?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети