| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 13:16 Заглавие: TV Sony KV-14T1D ,chassis BE4 - 6 мигания. |
|
|
ТВ се включва високото заработва за около секунда и генерациите спират,остава да работи захранването и замигва 6 пъти.По документация го дават зашита по напрежение/ток - високо ниво.Проверени и подменени всички С в захранването и около драйверния и крайния тр-ри на ХО,проверен С на обр.ход към Е и К на мощния.Захранванващи U в норма,+В натоварено с лампа - кове.Взех да се съмнявам в ТХО. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 13:43 Заглавие: |
|
|
За лоши спойки гледа ли?Драйверния го препой задължително,че с тия лъскави спойки не се виждат лошите с просто око. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 13:49 Заглавие: |
|
|
Дали да не пробвам с Електронско ТХО,или да откача защитата. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 14:06 Заглавие: |
|
|
що не пробваш ей така колкото за пробата да смениш крайното стъпало за ВО и да огледаш фуз-резисторите през които се захранва дали са здрави. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 14:35 Заглавие: |
|
|
ТВ-то е от Гърция и пристигна с изваден чип за ВО,беше поставен само без да е запояван и естествено първо му сложих нов.Прави впечатление че по схемата която имам за 21" ИС е STV9379,а на него беше TDA9302H,по структура са еднакви.Извадих Q602 от защитата и замервайки го не показва нищо.Малко е странен с вградени резистори към базата и към база-емитер,сега го проучвам.
П.П.Цифров транзистор е,значи не би трябвало да се държи като обикновен при замерване. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 14:48 Заглавие: |
|
|
| vescherry написа: | | П.П.Цифров транзистор е,значи не би трябвало да се държи като обикновен при замерване. |
Напълно нормален е само че си има резистори вградени-и естествено ще ги покаже като го мериш с мултицет.
По моята схема е STV9379,но и аз доколкото си спомням съм ги сменял двата чипа един със друг в Сони и не е имало дертове.
Продължавай да ровиш около В.О.за прекъснали резистори-все си мисля че във вертикалното ще е закопано кучето. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladkko Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 17:15 Заглавие: Re: TV Sony KV-14T1D ,chassis BE4 - 6 мигания. |
|
|
| Смени на минуса на stv9379 електролита |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 19:25 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | vescherry написа: | | П.П.Цифров транзистор е,значи не би трябвало да се държи като обикновен при замерване. |
Напълно нормален е само че си има резистори вградени-и естествено ще ги покаже като го мериш с мултицет.
. |
Да разбирам ли ,че трябва да показва като всички други в права посока(цифровите тр-ри знам не показват нищо при мерене),а резисторите се хващат при измерване база-емитер,някой който е мерил същия здрав цифров транзистор да каже. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 19:30 Заглавие: |
|
|
Мисля че по шасито има още такива транзистори . Като искаш за проба отпой един такъв и го запой на тоя на мястото за проба а този дето си го отпоил и мерил го сложи на неговото място. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|