| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalmara Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 10:22 Заглавие: Schneider STV7010 TV.1 - изключва се ?! |
|
|
Здравейте ! Искам да ви задам един въпрос - къде може да е евентуалният корен на следният проблем със този телевизор : при включване работи нормално, могат да се превключват програмите, абсолютно пълна функционалност, но след около 17 секунди работа се изключва сам ??
Да кажеш че е от електролитите в захранването...той дори и след неколко кратно включване пак не може да се закрепи да работи. _________________ Success is 99% failiure...
Soichiro Honda |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 10:28 Заглавие: Re: Schneider STV7010 TV.1 - изключва се ?! |
|
|
| kalmara написа: | но след около 17 секунди работа се изключва сам ??
Да кажеш че е от електролитите в захранването.... |
Как пък ги преброи толкоз точно секундите
Я кажи чиповете с които е изграден? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
kalmara Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 10:42 Заглавие: Re: Schneider STV7010 TV.1 - изключва се ?! |
|
|
| Bojilov написа: | | kalmara написа: | но след около 17 секунди работа се изключва сам ??
Да кажеш че е от електролитите в захранването.... |
Как пък ги преброи толкоз точно секундите
Я кажи чиповете с които е изграден? |
Еми след толкова включвания и изключвания...то накрая седнахме с бащата да му засечем колко време остава включен.
Между другото - тази тема е кажи-речи от негово име, само дето аз пиша. (аз съм повече в аудиото...ТВ ми е слаба страна )
Казва че основният чип е SDA2030-A002 (ако трябва да отида и да запиша другите?)...незнам дали това ти говори нещо, но не можах да намеря никакъв даташийт за него. Този чип точно е около 20-тина лв. и съмненията са в него, но не е гаранция че ако се смени ще тръгне, за това рекох първо да попитам какви други възможности има за повредата...  _________________ Success is 99% failiure...
Soichiro Honda |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 10:56 Заглавие: |
|
|
това е процесора-проблема се съмнявам да е в него-хубаво е да запишеш и другите чипове в телевизора какви са-така като гледам се насочвам че най-вероятно става дума за шаси на Финлукс или Мец-те ползват тоя процесор,ама трябва да се кажат и какви са и другите чипове та да се разбере.
Това че си начинаещ в ремонта на ТВ-не е проблем-ще ти помогнем с квото можем за да го отремонтираш.
В крайна сметка-никой не се е родил научен  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
kalmara Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 11:26 Заглавие: |
|
|
Еми ок...по-късно ще ги запиша и ще кажа, защото се оказа че пък ТВ-то не е вкъщи. _________________ Success is 99% failiure...
Soichiro Honda |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 12:50 Заглавие: |
|
|
Тва ли е шасито? _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
kalmara Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 20:20 Заглавие: |
|
|
Мисля че е това, но както и да е...направо купихме нов процесор и го сменихме...и О, ЧУДО тръгна !
И се задържа включен...около половин час ни беше пробата, но е повече от убедително, в сравнение със ~7-те секунди.
След това баща ми говори с един негов приятел, ТВ техник и той каза че във чипа нещо е било изгоряло, поради някакъв импулс в мрежата или нещо такова...и то се оказа че вярно - повредил се е по време на буря. (по-точно мълния го е ударила...или незнам точно, ще излъжа) _________________ Success is 99% failiure...
Soichiro Honda |
|
|
 |
|