| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 12:57 Заглавие: Питане за SONY мод.KV-x29911d шаси AE-2F |
|
|
| При включване вдига високо,за около 5-6 секунди светва едвам забележимо зеленикав екран без osd и картинка, свето диода светва и всичко загасва,след две секунди дига високо светва диода гасне и все така.Захранващите напрежения са нормални и леко клякат като си го прави този цикъл.Въпросът ми е накъде да насоча първоначалните си усилия.Не искам да почвам на сляпо защото шасито е неудобно за ремонт.Ако някой познава характера на това шаси и има някаква идея нека ми пише .Предварително благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 14:04 Заглавие: |
|
|
На първо време си смени електролитите в захранването и огледай за лоши спойки.Пък после ще видим.
Огледай и премери за прекъснали фуз-резистори,имаше едни черни бушони в корпус на малък транзистор и кофти спойки.Това е. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 13:28 Заглавие: |
|
|
Значи рових, правих, струвах и стигнах до два стабилизатора с ключ
IC 682-sk-3050 и
IC681-sk3020.Едното е за 12в. другото за 7в.Въпреки че след тях съм изключил общо взето всичко ,тока върху тях е около 600ма което ми се струва много.Естествено ,че точно на това место схемата е размазана а в аллдата не можах да намеря описание.Ако някой има описание на тези двата елемента нека ми го изпрати.Единия/SK 3050/ го има при Кацарска но другия не го намерих никъде та ако някой ми подскаже аналог или от къде да го купя идилията ще бъде пълна.Предварително благодаря. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2007 10:57 Заглавие: |
|
|
Точно това са елементите благодаря за информацията.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 17:08 Заглавие: |
|
|
| Лоша работа с това т.в. Смених двата стабилизатори.Оказа се,че нещо е гръмнало и в цифровия блок.Махнах го и си вдигна високо и всички напрежения в са си в норма.Отпред като поседи малко два от трите свето диода започват да светкат три пъти единия три пъти другия явно си търси цифровия блок.Сега ще мъдрувам как това чудо да го ремонтирам. |
|
|
 |
|