Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

От CD към радиокасетофон в кола
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Теко
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 8:18    Заглавие: От CD към радиокасетофон в кола Отговорете с цитат

Четох някъде че има такова устройство което се слага в касетния отсек на радиокасетофона и на него се подава аудиосигнал например от CD и така възпроизвежда. Или греша.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 8:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Бутона Търсене с ключови думи "адаптерна касета".
И в Google по въпроса.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Теко
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 9:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Да да прав си, но не знаех как се казва. Четох мнения за тази "адаптерна касетка", общо взето принципа е ясен, но не е много удачно (като качество) за възпроизвеждане от CD плеър на автокасетофона. Идеята ми е да се слуша музика от преносим CD плеър на автокасетофона в колата. Четох и че има FM трансмитери, но и те страдат от недостатъци. Нямам намерение да купувам нещо скъпо, искам да си използвам стария радиокасетофон Blaupunkt никой не ги краде. Може би с изведен куплунг или нещо подобно.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 9:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Теко написа:
Може би с изведен куплунг или нещо подобно.

За това вече е нужен по-скоро сервиз ако не си много наясно с материята (а май е така) за да го погледнат и преценят дали и как.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Теко
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 11:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Да така е. Видях в нета, някой е разфасовал тази адапторна касетка, като гледам няма нещо особено. Все пак тя се слага в касетофона и той си върти все едно има нормална касетка, но ако няма вътре лента (или шлейф) не се ли изключва касетофона ? Моя като тикна касетата и започва да свири, няма бутон плей, има само един за вадене на касетата и като го натисна до половината превърта напред, назад не може. Като свърши касетата изключва.
Та дали такава касетка ще мога я да ползвам ?
Или да търся RF трансмитер, май е по удобно ?. Моя касетофон обаче има само UKW дали този трансмитер излъчва на тези честоти ?
Върнете се в началото
krasiorocknroll
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Трансмитера е по-добър вариант.Аз в момента свързвам CD уолкмен към касетофон, но с кабел.Ако имаш малко повече познания можеш да си го направиш сам, но ако нямаш-не се захващай. Wink
Теко
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 11:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за съветите. Абе и аз имам такъв един CD плеър, въргаля се в къщи, та си викам не може ли да го ползвам и в колата. Надявам се колата като подскача по "равните" ни пътища няма да прескачат мелодиите.
Колкото до това да го свържа директно няма да мога, за това търся външно устройство.
Нямам чак такива големи претенции за сила на звука и качеството, но надявам се, ще е по добре от касетите.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 12:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Надявам се колата като подскача по "равните" ни пътища няма да прескачат мелодиите.

Надявай се Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Теко
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 13:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Що бе, CD плеъра е преносим от онези кръглите и като се мандахерца не прескача.
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 0:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Теко написа:
Благодаря за съветите. Абе и аз имам такъв един CD плеър, въргаля се в къщи, та си викам не може ли да го ползвам и в колата. Надявам се колата като подскача по "равните" ни пътища няма да прескачат мелодиите.
Колкото до това да го свържа директно няма да мога, за това търся външно устройство.
Нямам чак такива големи претенции за сила на звука и качеството, но надявам се, ще е по добре от касетите.

това работи много добре аз съм го пробвал .. по добре отколкото адаптерната касета

но може да помислиш и върху друг вариант , трансмитер и с допълнителен вход за USB флаш .. спестяваш си записването на дискове но и избирането на песните става по - бавно Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети