| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivo111213 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 22:46 Заглавие: Проблем с TDA7294 мостово изпълнение |
|
|
Почти всички сме на ясно с въпросният чип. Реших да пробвам мостов варянт с два такива чипа но се яви пробелм на изхода имам -0.64V което ме притеснява ,а иначе схемата си работи безупречно. Някой до сега зблъсквал ли се е с подобен проблем или може ли да ми кажи каква може да е причината? Ето тук : http://pdf1.alldatasheet.co.kr/datasheet-pdf/view/25103/STMICROELECTRONICS/TDA7294.html са посочили дори и схемата на мостов варянт по която съм го и изпълнил! Единственото което не съм спазил е ,че към третия пин (+ IN) вместо 650nF съм сложил 1uF (пак неполярен) но едва ли е от това проблема. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 23:35 Заглавие: |
|
|
| Тези 600миливолта не се ли чуват като е намален усилвателя?Усилвал ли си го много да видиш дали не загрява единия чип повече?Според мене трябва да сложиш тример на обратната връзка на един от усилвателите и да го настроиш точно на нула изходното постоянно напрежение при даден на маса вход.Тези схеми мостовите са хубави ама чиповете имат различно усилване и при мостово вързване често горят.Пробвай с тример ,поне това е моето мнение |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 23:53 Заглавие: |
|
|
Това със тримера е идея но ще остане като краен варянт. Дори не знам дали и там е проблема но все пак мерси за инфото,ще имам в предвид.
0,6-те волта не ги чувам,просто реших да замеря на изхода и хоп Имам ги от едната ИС до маса което ще рече ,че тя ги пуска но защо се питам. Още по-интересно ми стана вече когато забелязах ,че това напрежение го има само при наличие на товар което е адски страмно! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 0:07 Заглавие: |
|
|
Ама то при тази схема не се мери към маса!Мери между изходите на двата ампа.Пробвай със и без говорител и пиши!При мои опити между изходите на чиповете при такова напрежение при усилване единия гърми и пуска право на другия и двата изгарят и аз побеснявам и фърлям платката през терасата и всичко е ОК  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 0:31 Заглавие: |
|
|
В случея съм замерил към маса защото трябва и от който да е от двата изхода като замеря към маса да даде е 0V. Целта беше да анализирам от кой чип идва това напрежение. Точно това съм написал горе че с говорител има 0.6V падащи върху него ,а като го махна и напрежението в изхода е значително по-малко коеот е много страмно.
Гадното е както ти каза че ако пробие единия пуска прав ток на другия та гарми и той  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 0:40 Заглавие: |
|
|
| Значи като вържеш говорителя между двата усилвателя и на клемите му има 0.6волта.Това е много,усилвал ли си го ?То всъщност обратната връзка има значение при сигнал.Пробвай да го усилиш докато почне да криви ,ако работи 10 минути значи ще го бъде .Сложи и хубави радиатори |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 0:51 Заглавие: |
|
|
| Не става въпрос за това дали ще издържи или не. Той така работи от 3 години и съм сигорен,че е работил доста повече от 10мин на макс. Просто изпълних схемата на ново и доста по прегледно с малката надежда ,че и този проблем ще се махни но не оспях (не беше това и целта). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 0:54 Заглавие: |
|
|
| Мерил ли си при мостово вързване каква е мощноста и дали криви много |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 8:52 Заглавие: |
|
|
| ако буквално е изпълнене схемата от линка, то на постоянно токовия режим ще влияе липсата на кондензатор между 680 ом и маса. на теория постоянно токовото отместване трябва да е еднакво и за двата канала, но на практика започват да влияят толерансите на резисторите и тн. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 9:42 Заглавие: |
|
|
| venelin написа: | | ако буквално е изпълнене схемата от линка, то на постоянно токовия режим ще влияе липсата на кондензатор между 680 ом и маса. на теория постоянно токовото отместване трябва да е еднакво и за двата канала, но на практика започват да влияят толерансите на резисторите и тн. |
Подбрал съм резистори с максималко еднакви стойности ,а и преди както казах беше изпълнена същата схема със същите чипове но на друга платка(с др елементи)и проблема пак го имаше! По въпроса с кондензатора последователно във веригата на 680ома ме замисли и сега таман отворих случайно схемата дадена от неомондана наистина такъв кондензатор има! Но защо не го е посочил производитела при схемата? И на двата чипа в тази верига ли да сложа такъв конденз?? |
|
|
 |
|