| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 23:01 Заглавие: Sharp 37GP-20S-SQUAD |
|
|
Не тръгва захранването.Оригиналният чип е бил SMD.Сложих този и проверих всички елементи в захранването чрез замяна.Проверих и телевизора с друго захранване и тръгна.След двата резистора по 470К на извод VCC имам около 90 волта,но не идват от импулсния траф.300волта са налице.Сменени са няколко SMD елемента със нормални.Съмнявам се и в ТДА-то да не е менте.Как мислите ако някой е сменял да сподели има ли някаква тънкост? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 23:16 Заглавие: Re: Sharp 37GP-20S-SQUAD |
|
|
| Този телевизор има ли отделно мощен полевак в захранването? Питам, защото се сещам за една 37-ца, на която захранването е с SMD чип, в който е вграден и крайния транзистор. Ако и твоя модел е същия, то аз имам работещ такъв чип и мога да ти го подаря. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 23:38 Заглавие: |
|
|
| Няма транзистор всичко е в интегралната схема.Мисля си че по веригата на VCC не се консумира ток-затова е толкова високо напрежението.TOKIO много ти благодаря за предложението ако не се справя ще се свържа с теб. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 21:26 Заглавие: |
|
|
Няма тразистор и в интегралната схема няма и интегрална схема а 8 извода и една медна ламаринка.Направи ми впечатление ,че няма никаква верига между изводите.Така,че внимавайте какво купувате.
 |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 21:30 Заглавие: |
|
|
Браво-мног добре показан поредния ментак _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
makom Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 30, 2007 11:06 Заглавие: |
|
|
| evgevg написа: | Няма тразистор и в интегралната схема няма и интегрална схема а 8 извода и една медна ламаринка.Направи ми впечатление ,че няма никаква верига между изводите.Така,че внимавайте какво купувате.
|
Колега откъде го взе,че няма да е лошо да се знае ?  |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 30, 2007 21:46 Заглавие: |
|
|
| Клиента го купи,но при нас няма от тези големите и известни магазини.Ще го попитам като се появи. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 30, 2007 22:27 Заглавие: |
|
|
Навремето колега Коцев ми не вярваше за оная случка в един софийски магазин, дето поръчах по погрешка чип ,ама му обърках номера.Бях разменил 2 цифри-и всъщност такъв чип не съществува никъде по света.
Е тва не е пречка за тоя факир-пита само във какъв корпус е чипа по телефона ,ама кой да се сети...
На другия ден ми го достави-карай че такъв чип не съществува-номер нали пише...
Вътре и той беше празен разбира се-само корпус от чип и напечатан номера на него.
Ама се усетих и прочетах номера на стария,чак кога го сложих. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 31, 2007 6:52 Заглавие: |
|
|
Демокрация колеги ! Демокрация ! По тоталитарно време нямаше ментарки защото Партията бдеше А сега ???? Добре че имам много телевизори за скрап та от тях вземам чаркалаци .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 15, 2007 20:38 Заглавие: |
|
|
Колеги ето и работещ интеграл външно почти няма разлика с другия.
 |
|
|
 |
|