| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 16:15 Заглавие: SONY KV29FX66K ? |
|
|
Колеги донесоха ми въпросното тв с много странен дефект.По принцип при включване телевизора си заработва нормално но след не определен период от време все едно забива проца.Работи си на някоя програма и след опит да се премине на друг канал телевизора се самоизключва за секунда и пак се включва на канала които е бил.По някога пък още при първоначално включване се опитва да тръгне самоизключи се и пак се опитва и така няколко пъти докато тръгне.
С този модел телевизор съм си имал работа само веднъж и се оказа тхо
Но с такъв дефект не съм се блъскал. Ако някои се е бутал с такова чудо и има някаква идея да каже каде да се ровя.Мен лично ме навява на дефект в процесора и ако е така предполагам е безмисленно да се залавям.Много ще съм благодарен на всеки които даде съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
antonkolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 16:38 Заглавие: |
|
|
| SAA5665HL/M1/0358 това ли е процесора,сонито страда от лоши споики огледа ли го добре,не вярвам да е кварца но все пак провериго,ето и дъмп |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 18:15 Заглавие: |
|
|
Имах същия проблем, при мен чат-пат само говора спираше, управлението от дистанционното, и всякакви непонятни неща. Доста си поиграх-ефект никакъв. И тъй като понякога работеше с дни, накрая се предадох. Погледни и това.
http://www.nbs-set.com/forum/viewtopic.php?t=1136&highlight=kv29fx66 _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 18:18 Заглавие: |
|
|
Шаси AE-6B. Платка M (процесор). Прочети из руските форуми.
В първата и версия някой идиот е спестил от метализацията на отворите и ги е направил с графит.
За странностите по звука ситуацията е същата, има графитни участъци на шината SDA SCL към MSP (вдигат си съпротивлението на няколкостотин ома) - пуска се директен проводник. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2007 14:58 Заглавие: |
|
|
| Процесорният борд на тези телевизори бива в две изпълнения-с графитни или с медно-цинкови проходни отвори.Графитните след време се пукат и единственото решение е подмяна на борда.В другия случай проблема често се решава с обновяване на спойките на самия процесор и флаш памет. |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 16:27 Заглавие: |
|
|
Огромна благодарност на колегите отзовали се на моята тема.Помоща ви е безценна.Проблема го реших с замасяване на 29 крак на проца.Телевизора работи 2 дни и не е мръднал.
Лека и спорна на всички |
|
|
 |
|