| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 19:51 Заглавие: антирадар |
|
|
Значи гледах тука едни списания на МЕТРО и там предлагаха антирадар за автомобил.По принцип и аз искам да имам такова нещо в моята кола,но като му видях цената малко ми се отщя
Та въпросът ми е можете ли да предложите схема за такова нещо? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 20:31 Заглавие: анти радар |
|
|
| По руските сайтове има доста схеми но аз ползвам фабричен . |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 20:58 Заглавие: |
|
|
антирадар или радарен детектор си търсиш ?
щото ако е антирадар - погледни назад имаше една тема за заглушаване на тв-та и там съм дал линк и картинки към антирадар, анти-ченгета, ... абе анти-сичко е мори наред и техника и гадинки
за радардетектор хм ами първо е незаконно и 2-ро ами по-добре е да си караш бавничко - поне аз така правя щот не съм много добър шофер ... и ми се живее цял без липсващи кокали и карантийки
не че е гаранция и това де ама все пак
www.rambler.ru и там търсиш
и нещо от сорта излиза
 |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 21:04 Заглавие: |
|
|
| Объркал си се , антирадара е незаконен, а радардетектора е свободен за ползване. но в практиката се е наложило определението антирадар и за радардетектора. В същност антирадара излъчва смущаващи сигнали към полицейския радар и обърква работата му, докато радардетектора само сигнализира на водача на автомобила че е облъчван от радар. |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 6:34 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Объркал си се , антирадара е незаконен, а радардетектора е свободен за ползване. но в практиката се е наложило определението антирадар и за радардетектора. В същност антирадара излъчва смущаващи сигнали към полицейския радар и обърква работата му, докато радардетектора само сигнализира на водача на автомобила че е облъчван от радар. |
И когато радардетектора ти "съобщи" че си облъчен, вече е късно.
Ченгетата са те фиксирали и си в кюпа  _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 8:08 Заглавие: |
|
|
| Ако беше така нямаше да са толкова популярни. Улавят излъчванията като замерват скоростта на предния автомобил. Или пък ако са го пуснали да работи постоянно (което все по-малко го правят) доста преди да навлезе в зоната за измерване. |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 22:47 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Ако беше така нямаше да са толкова популярни. Улавят излъчванията като замерват скоростта на предния автомобил. Или пък ако са го пуснали да работи постоянно (което все по-малко го правят) доста преди да навлезе в зоната за измерване. |
Е добре де в крайна сметка има ли смисъл да се занимавам да си правя такова нещо като някои от вас казват че на полицейския радар му е все тая дали имаш антирадар или не  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 22:53 Заглавие: |
|
|
| Nikolai_1 написа: | | pamporov написа: | | Ако беше така нямаше да са толкова популярни. Улавят излъчванията като замерват скоростта на предния автомобил. Или пък ако са го пуснали да работи постоянно (което все по-малко го правят) доста преди да навлезе в зоната за измерване. |
Е добре де в крайна сметка има ли смисъл да се занимавам да си правя такова нещо като някои от вас казват че на полицейския радар му е все тая дали имаш антирадар или не  |
Абе най-добре е да се спазва скороста. И ако някой колега присветне с фаровете-това е жокерче  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
tocho Опитен потребител

Регистриран на: 11 Юли 2005 Мнения: 328 Местожителство: Varna 0888 950800
|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2007 0:45 Заглавие: |
|
|
Моят не пропуска GSMклетка или някой релейка ,но според мен в повечето случаи спасява положението.
MONGOOSE UB-360/5 _________________ Баш-Майстора умря, но шапката остана.
Стойко Димитров |
|
|
 |
krnajt Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 15:51 Заглавие: |
|
|
| Всъшност истината за антирадарите е малко по-различна. Без да навлизам в подробности полицейският радар получава отразения сигнал от вашата кола и по Доплеровата съставна определя скоростта, с която се движи МПС. Чувствителността на приемника на радара определя разстоянието от което може да се измери скоростта. А разстоянието, на което може да бъде засечено наличието на такова излъчване при пряка видимост е приблизително 2 пъти по-голяма. Оттук е ясна вече и ползата от радарния детектор. Да не забравяме все пак, че и в двата случая е необходима пряка видимост - при засичането и при детектирането на излъчването!!!! |
|
|
 |
|