|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2007 15:35 Заглавие: TX 805 |
|
|
| Срам не срам,ще питам.Една SABA-TX805 изгуби цвета след смяна на тюнера,който изместваше настройката след 5-6сек. работа.Поради липса на оригинален тюнер,присадих VTS1AS-SHARP и изчезна цветността.Смених 2 видеопроцесора M52038SP,кварц и провал.Сега ми дойде на ум да си върна стария тюнер и отново ще пиша.Моля за съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2007 22:35 Заглавие: |
|
|
Пусни сигнал по ниска честота и виж дали има цвят. Ако няма вход по ниска - мръдни финната настройка и виж дали идва цвета. Ако няма финна настройка - мръдни AFC-то от L107. И ако пак не дойде цвета, няма начин, ще трябва да вадиш генератора и осцолоскопа
Проверяваш на 51кр. на M52038SP дали във видеосигнала има цветна съставна. Ако има - продължаваш напред и проверяваш как се движи и как стига до 38кр. на видеото, а ако няма - се връщаш назад към МЧ част и тунера. Успех! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 11:35 Заглавие: TX805 |
|
|
| Лошото е,че ЛАСПИ-то не ми работи цветно на ПАЛ,иначе нямаше да питам.Схема имам заводска и всякакви други,осцилоскоп-ХИТАЧИ 100Мхц. 30г. опит,но ето и аз зациклих.Виж за вход по ниска честота не се сетих,но това шаси е под напрежение,а нямам разделителен траф.Върнах старият тюнер,но отново няма цвят.Свалях и процесора,нали помни с батерия,да се ресетира,но отново аут.Оставам го за по-спокойни времена.Току що ми хрумна да се поровя в сервизен режим,ако го намеря в архива си. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 15:03 Заглавие: |
|
|
Огледай убаво-да не се е изкъртило някое смд при смяната на тунера-не виждам причина,нито пък логика да се случи таково нещо.
По МЧУ да ни си въртял бобините доде си присаждал тунара?
Между другото мисля че нейде имам оригинален тунер ако ти се налага. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|