Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TX 805

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Съб Апр 28, 2007 15:35    Заглавие: TX 805 Отговорете с цитат

Срам не срам,ще питам.Една SABA-TX805 изгуби цвета след смяна на тюнера,който изместваше настройката след 5-6сек. работа.Поради липса на оригинален тюнер,присадих VTS1AS-SHARP и изчезна цветността.Смених 2 видеопроцесора M52038SP,кварц и провал.Сега ми дойде на ум да си върна стария тюнер и отново ще пиша.Моля за съвет.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 22:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Пусни сигнал по ниска честота и виж дали има цвят. Ако няма вход по ниска - мръдни финната настройка и виж дали идва цвета. Ако няма финна настройка - мръдни AFC-то от L107. И ако пак не дойде цвета, няма начин, ще трябва да вадиш генератора и осцолоскопа Laughing
Проверяваш на 51кр. на M52038SP дали във видеосигнала има цветна съставна. Ако има - продължаваш напред и проверяваш как се движи и как стига до 38кр. на видеото, а ако няма - се връщаш назад към МЧ част и тунера. Успех!
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 11:35    Заглавие: TX805 Отговорете с цитат

Лошото е,че ЛАСПИ-то не ми работи цветно на ПАЛ,иначе нямаше да питам.Схема имам заводска и всякакви други,осцилоскоп-ХИТАЧИ 100Мхц. 30г. опит,но ето и аз зациклих.Виж за вход по ниска честота не се сетих,но това шаси е под напрежение,а нямам разделителен траф.Върнах старият тюнер,но отново няма цвят.Свалях и процесора,нали помни с батерия,да се ресетира,но отново аут.Оставам го за по-спокойни времена.Току що ми хрумна да се поровя в сервизен режим,ако го намеря в архива си.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 15:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Огледай убаво-да не се е изкъртило някое смд при смяната на тунера-не виждам причина,нито пък логика да се случи таково нещо.
По МЧУ да ни си въртял бобините доде си присаждал тунара?
Между другото мисля че нейде имам оригинален тунер ако ти се налага.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети