| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
scalpelo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 16:07 Заглавие: Купувам токоизправител |
|
|
| Купувам токоизправител от 220V променливо на 12V прав и поне 4А.Трябва ми за инкубатор понеже моя изгоря.Имам един траф който е от 220 на 12 променливо-5А,а на мен ми трябва от променлив да го преобразува в прав.Предлагайте цена на ПМ или ако знаете как да преправя моя също ще сте ми от полза.Каде се продават чисто нови? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 16:18 Заглавие: |
|
|
| Най-скъпото го имаш, остава диод и кондензатор. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 16:28 Заглавие: |
|
|
| Чувал съм,че от токоизправителите за телевизори от едно време също се правели такива.Какви диоди трябват и кондензатори понеже имам доста и от двата вида и каде се връзват?Можеш ли да го свържеш и ест. ще ти платя за услугата.Аз съм от Кюстендил. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 16:40 Заглавие: |
|
|
| scalpelo написа: | | Чувал съм,че от токоизправителите за телевизори от едно време също се правели такива.Какви диоди трябват и кондензатори понеже имам доста и от двата вида и каде се връзват?Можеш ли да го свържеш и ест. ще ти платя за услугата.Аз съм от Кюстендил. |
Те от едно време повечето беха със селенови изправители-или със слаби диоди.
Заеби ги.
Вземи си 4 свестни дида 6А и това е P600 примерно _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 16:51 Заглавие: |
|
|
| Значи ми трябват 4 диода от по 6ампера и един P600 кондензатор?Каде да ги запоя? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 17:45 Заглавие: |
|
|
| scalpelo написа: | | Значи ми трябват 4 диода от по 6ампера и един P600 кондензатор?Каде да ги запоя? |
4 диода P600 и един филтражен кондензатор _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 18:01 Заглавие: |
|
|
E това вече е супер елементарен въпрос Първо прочети тази статия и ако не ти е ясно ще ти обясня. Ако искаш някой да ти го направи без да се трудиш и четеш, ще ти свършат тази работа във всеки телевизионен сервиз за 5 лв + частите. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 18:06 Заглавие: |
|
|
Сега се връщам от магазин за ел. компоненти и там ми предложиха зарядно за акумулатори на 12V и 6V/превключва се от едно на друго/ та на него пишеше отзад:
Input:220VAC
Output:2A/4A/8A 6V/12V
От това означение не разбрах какъв ток изкарва прав или променлив и на 12V колко са амперите.Предполагам,че щом е за акумулатори изходния ток трябва да е прав,но мога само да гадая и най важното колко ще са амперите като включа на 12V.Цената е 45лв.Имам мултицет и ми предложиха да го отнеса и да направя замерванията,но да знаех как....От него излизат две щипки черна и червена. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 18:09 Заглавие: |
|
|
| Червена+ Черна- Ако е направен добре ще ти свърши работа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 18:15 Заглавие: |
|
|
| На самите кабели си пише + и -,но как да настроя мултицета да измери амперите,или ако някой знае как са без да меря? |
|
|
 |
|